Coşkun’dan dayanışma mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek ailelerin yaşadığı adaletsizliklere dikkat çekti.
Coşkun, “Tam 26 hafta oldu. Aile Dayanışma Ağı çatısı altında, haksız ve hukuksuz bir sürece maruz kalan aileler her cuma Saraçhane’de bir araya geliyor, yaşadıkları adaletsizlikleri ve acıları paylaşarak dayanışmayı büyütüyor, birbirlerine güç veriyorlar. Bir yıldır evlerde acı, gözlerde hasret var. 19 Mart tutsaklarının anneleri, babaları, eşleri, çocukları, aileleri… Adaletsizliğe son vermek için seslerini yükseltiyor” dedi.

Coşkun, yaşanan hukuksuzluğun yalnızca Saraçhane’den değil Türkiye’nin 81 ilinden yükseldiğini belirterek, “Bu bir adalet ve hürriyet meselesidir. Bu, memleket meselesidir” ifadelerini kullandı.
Toplantıda, Silivri Cezaevi'nden gönderilen Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun mektubu da okundu.
Mektupta İmamoğlu, tutuklu belediye başkanları ve partililerin halkın refahı, hukuk ve demokrasi için yürüttüğü mücadelenin önemine dikkat çekti. “Her birinizi sevgiyle, dostlukla, hasretle kucaklıyorum. Bizlere karşı eşi benzeri görülmemiş zalimlikte bir siyasi operasyon yürütülüyor. Bu bir yılda iftiralarla dolu soruşturmaların ardı arkası kesilmedi. Ama yanılıyorlar, gösterdiğiniz dirayet 12 metrekarelik hücremde bana yaşama sevinci veriyor. Her şey çok güzel olacak” ifadeleri yer aldı.
Coşkun, toplantının sonunda, ailelerin ve partililerin dayanışmasının, zorlukların aşılmasında güç kaynağı olduğunu vurguladı ve hukuksuzluğun sona ereceğini kaydetti.
Kaynak:Hayrullah Ağkaş

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.