Cumhuriyet Kadınları´ndan Levha Tepkisi!

Cumhuriyet Kadınları´ndan Levha Tepkisi!
Cumhuriyet Kadınları´ndan Levha Tepkisi!


Fatih TABUR

Dernek binasında basın açıklaması düzenleyen Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Nurten Yanalak, Kayseri girişinde bulunan Cumhuriyet Şehri Sivas´a Hoş Geldiniz yazısının kaldırıldığını ifade ederek yetkilileri göreve çağırdı.

Bu sene Sivas Kongresi´nin 100. yılının çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Yanalak, Bizler Sivaslı yurttaşlar olarak heyecanla bekliyoruz. Hele demokratik kitle örgütleri olarak programlar yapıyoruz. Sivas´a il dışından yurt dışından ne kadar misafir getiririz. Sivas´ı nasıl daha iyi nasıl tanıtırız diye oldukça yoğunluk içindeyiz dedi.

Sivas´ın girişlerinde dönemin belediye başkanının adının yazılı olduğu Cumhuriyet şehri Sivas´a hoş geldiniz afişlerinin olduğunu dile getiren Başkan Yanalak, Kayseri girişindeki afişin kaldırıldığını ifade ederek Durumu Sivas Belediye Başkanlığına dilekçe yazarak sorduk. Gelen cevap şu şekilde: Sayın Nurten Yanalak şehrimizin Kayseri istikameti giriş kısmında bulunan köprü üzerindeki Cumhuriyet Şehri Sivas´a Hoş Geldiniz´ tabelasının sabitlendiği platformun deforme olması ve trafikte seyreden araçların ve yayaların üzerine düşebilir endişesi ile kaldırılmıştır. Ancak aynı kavşakta zaten var olan üç cepheli totem üzerindeki görselimizde Cumhuriyet şehri Sivas´a hoş geldiniz´ ibaresi yer almaktadır. Gerekli çalışma yapıldıktan sonra söz konusu tabela yerine tekrar uygulanabilir. Ayrıca geçici olarak gurbetçi hemşehrilerimize yönelik asılmış olan winil pankartlar da; gurbetçi hemşehrilerimizin dönüşlerinde kaldırılacaktır dedi.

TEKRAR TAKILMASINI TALEP EDİYORUZ

Başkan Yanalak, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: Sayın Sivaslı dostlarım O totem bulunduğu yer köprü kadar dikkat çekici değil. Fakat Belediye Başkanımızı ziyarete gidip sorduğumuzda başka türlü bilgilendirme yapılmış olsa gerek ki oraya böyle bir afişin hiç aşılmadığını söylediler. Sivas Kongresi´nin 100. yılını coşku ile kutluyoruz fakat Cumhuriyet şehri Sivas´a hoş geldiniz´ yazısını kaldırıyoruz. Köprülerin üzerinde bulunan afişlerin resimlerini de dikkatinize ve vicdanınıza sunuyoruz. Asılan afiş de Sivas´a yakışacak bir afiş değil. Sivas Valimize, Belediye Başkanımıza duyurumuzdur: O levhaların Sivas´a yakışır bir şekilde yeniden yazılarak çıkarıldığı yere ve olmayan girişlere tekrar takılmasını talep ediyoruz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.