USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DAHA NEYi BEKLiYORSUNUZ?

DAHA NEYi BEKLiYORSUNUZ?

DAHA NEYi BEKLiYORSUNUZ?
07-12-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıyacağının açıklanmasının ardından  Sivas´ta 46 Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek, ortak bir basın açıklaması yaptı.  Kent meydanında bir araya gelen STK temsilcilerine çok sayıda Sivas halkı da destek verdi.
46 Sivil Toplum Kuruluşu adına açıklama yapan Sivas TÜGVA İl Temsilcisi Erhak Çınar, "Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa´nın merkezinde, Bosna´da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken; Suriye´de her gün yeni bir insanlık dramı yaşanırken; Arakan´da, naklen soykırımlarda kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken; milyonlarca insan yerlerinden ve yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Silahların menşei, dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken; ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir" dedi.
Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırıldığını, bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatıldığını belirten Çınar, "Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin, bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs´ümüzü işgalci İsraillilerin Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cür´etinde bulunmuşlardır" ifadelerini kullandı.
ABD ve İsrail karşıtı sloganların da atıldığı açıklamada, İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiği belirtilerek, "İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. TV´lerde naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri ve çocukları, dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu ´şımarık´lıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz" denildi.
STK´lar adına konuşan Erhak Çınar açıklamasını şöyle sürdürdü:
"İslam´ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammedi´nin yasaklanması; son olarak da Kudüs´ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam´ı reel politik kaygılardan arınarak, Amerika´dan, İsrail´den değil Allah´tan korkmaya ve O´na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin´in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir.
Tüm dünya üzerindeki Müslüman topraklarının 3 asırdır zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları sömürülürken; kan akan coğrafyalarındaki tetiği sıkan elin aynı gücü arkasına aldığını çok iyi biliyoruz. Dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak kendisini gören ve aynı zamanda da dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´ni dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz."
İslam´ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa´da ezanın susturulmaya çalışıldığını belirten Çınar, "Avluda savunmasız erkek ve kadın kardeşlerimiz şehit edilirken bu mezalimi dillendirmenin dahi antisemitizm olarak yaftalanması güçlünün haklı olduğu çarpık uluslararası hukuk ve siyaset sisteminin sonucudur. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan güçlünün haklı olduğu bir Uluslararası Hukuk Sisteminin ve onun ikiyüzlü kullanışlı araçlarını reddediyoruz."
Çınar, şöyle devam etti:
"Şu açıkça bilinmelidir ki; Newyork´un 1 gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlara; Kudüs´ümüzün 1 anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki; Theodor Herzl´ın rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattin´lerini, Abdülhamid´lerini hesaba katmazlarsa acı bir kâbusa uyanacaklardır. Şimdi; İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yuman, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına tecavüz edilen, İlk kıblesine el uzatılan İslam Dünyasının mensuplarına sesleniyoruz; Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır ve dilsiz kalacak; görmezden geleceksiniz? Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil; tüm İslam âleminin namusudur. Cellâdından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz! Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!