Daha yeşil bir Sivas için 20 bin fidan!

Daha yeşil bir Sivas için 20 bin fidan!
Sivas'ta 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Vali Yılmaz Şimşek’in katılımıyla vatandaşlara 20 bin adet lavanta, ahlat, iğde ve çam fidanı dağıtıldı.

Sivas’ta 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, "Daha Yeşil Bir Sivas" hedefiyle geniş kapsamlı bir fidan dağıtım programı düzenlendi. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kongre Müzesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

heqyvvaxyaaelck.jpgVali Şimşek’ten Gelecek Nesil Vurgusu

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ve il protokolünün katılımıyla düzenlenen programda, çevre bilincinin artırılması ve şehrin yeşil dokusunun güçlendirilmesi hedeflendi. Vatandaşlara bizzat fidan takdim eden Vali Şimşek, ağaç sevgisinin önemine değinerek, "Gelecek nesillere daha yeşil bir Sivas bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Etkinlik kapsamında toplam 20 bin adet fidanın vatandaşlarımıza teslim edilmesini planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

heqyvvzxiaaho9y.jpg

Dört Farklı Türde Fidan Dağıtıldı

Etkinlik çerçevesinde Sivas’ın iklim yapısına uygun lavanta, ahlat, iğde ve çam fidanları ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım noktalarında uzun kuyruklar oluşturan Sivaslılar, aldıkları fidanları bahçelerine ve uygun alanlara dikerek şehrin yeşillenmesine katkı sunacak.

heqyvvzxeaa929x.jpgSivas Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, hafta boyunca farklı noktalarda bilgilendirme ve dikim faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.