Deprem fırsatçılarına 14,5 milyon lira para cezası

Deprem fırsatçılarına  14,5 milyon lira para cezası
Ticaret Bakanlığı, İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından satılık ve kiralık emlak ilanlarında fiyat artışı yaptığı belirlenen kişilere, toplam 14 milyon 500 bin lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

İstanbul bir kez daha deprem gerçeğiyle sarsılmış ve birçok vatandaş geceyi dışarda geçirmek zorunda kalmıştı. Deprem sonrasında fırsatçılar yine ortaya çıkmış ve ev fiyatları 3 katına çıkmıştı. Bakanlık fırsatçılara karşı düğmeye bastı. 

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,

"23 Nisan 2025 tarihinde İstanbul'da meydana gelen deprem sonrasında, aynı gün içinde satılık ve kiralık emlak ilanlarında fiyat artışı yapan kişiler, Ticaret Bakanlığımızca tespit edilmiş ve vatandaşlarımızın zor durumda olmalarını fırsata çevirmek isteyen bu kişilerin her biri hakkında 250 bin TL olmak üzere toplam 14 milyon 500 bin TL idari para cezası uygulanmıştır. Ticaret Bakanlığımızca, deprem sonrasında emlak sektöründe vatandaşlarımız aleyhine gelişebilecek durumlar takip edilmeye ve mağduriyete neden olabilecek uygulamaları engellemeye yönelik tedbirler alınmaya devam edilecektir" denildi. 

Kaynak:Demirören Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.