USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

DEVA Partili İnce Sivas Belediyesine Sordu: Çeşme Suyundan Kaç Kişi Hastalandı?

Sivas’ta temiz sanılan ve vatandaşlar tarafından tatlı su olarak kullanılan çeşme sularından bazıları hastalıklı çıktı.  Belediye hastalıklı çıkan 6 çeşmenin suyunu kapattı. DEVA Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Serdar İnce yaptığı açıklamada  “Buradan Sivas Belediyesine soruyorum, kaç aydır çeşmelerden sağlıksız sular içildi, kaç insanımız bu sulardan hastalandı?” diye sordu.

DEVA Partili İnce Sivas Belediyesine Sordu: Çeşme Suyundan Kaç Kişi Hastalandı?
12-02-2024 11:06
SİVAS
Google News

Arife Defne DOĞAN 

Sivas Belediyesi kentte bulunan 152 tatlı su çeşmesinden su numunesi aldı. Vatandaşın tatlı su olarak bildiği ve şişe şişe doldurarak evine götürüp tükettiği kepenek tatlı su kaynağından beslenen 6 çeşmenin suyunda “ Francisella Tularensis” hastalığı olduğu ortaya çıktı.

Sivas Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; Şehit Piyade Uzman Furkan Peker Tatlı Su Çeşmesi, Şehit Komando Ahmet Eyce Tatlı Su Çeşmesi, Osman ve Zeynep Doğan Tatlı Su Çeşmesi, Mustafa ve Nazire Erdoğan Tatlı Su Çeşmesi, Sabri Ercins Tatlı Su Çeşmesi ve Mahi ve Hüseyin Uçar Tatlı Su Çeşmelerinin suyunun kesileceği bildirildi. Suyu kesilecek olan 6 çeşmenin gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra tekrar sularının açılacağı ifade edildi.

DEVA Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Serdar İnce ise bulaşıcı hastalık tespit edilen ve mühürlenen tatlı su çeşmeleri ile ilgili Sivas Belediyesi’nin cevaplaması için bazı sorular sordu.

İnce; yaptığı açıklamada, “Çıraklığını yapmadığımız hiçbir işin, ustalığına soyunmadık. Buradan Sivas Belediyesine soruyorum, kaç aydır çeşmelerden sağlıksız sular içildi, kaç insanımız bu sulardan hastalandı? Söz veriyorum, göreve geldikten 2 yıl sonra, tüm kanserojen asbest borular değişecek, su kayıp kaçak oranı yüzde 50’lerden yüzde 10’a düşecek. Sivas sağlıklı içilebilir suya kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!