USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dinamik bir Türkiye için çalışıyorlar

Sivas Ser­best Mu­ha­se­be­ci Mali Mü­şa­vir­ler Odası Başkanı Metin Boyraz, “Mali müşavirler üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktadır. Kaliteli hizmet sunarken işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize verdiğimiz hizmetlerle gelişimlerine katkı sağlamaktayız” dedi.

Dinamik bir Türkiye  için çalışıyorlar
01-03-2024 09:39
SİVAS
Google News

Ömer ÜN

Sivas Ser­best Mu­ha­se­be­ci Mali Mü­şa­vir­ler Odası Başkanı Metin Boyraz, 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla  mesaj yayımladı.

Serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler olarak, Cumhuriyetin 100. yılında yaptıkları mesleğin gururunu 35 yıldır taşıdıklarını belirten Boyraz, “Bu gurur ve sorumlulukla, toplumumuzun her kesimine mesleğimizin değerini tanıtmak ve ülke ekonomisine katkılarını vurgulamak adına 1-7 Mart tarihlerini Muhasebe Haftası olarak kutluyoruz. Bu özel zaman diliminde, mesleğimizin ve Cumhuriyetimizin birlikte yürüttüğü bu anlamlı yolculuğu onurla kutluyoruz” dedi.

Mali müşavirlik mesleğinin ülkemizin temel taşlarından biri olduğunu dile getiren Boyraz, “Anayasamızın 135’inci maddesine istinaden kurulan Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik meslekleri ve meslek örgütümüz TÜRMOB, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğini düzenleyen ve 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren, 3568 sayılı Meslek Yasasına istinaden, 125 bin 526 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 5 bin Yeminli Mali Müşavir ile 18 bin stajyer ülke genelinde faaliyet göstermektedir. 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası, TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir. 35 yıldır da meslekleriyle gurur duyan Mali Müşavirler, ülke ekonomisinin güçlenmesine ve işletmelerin finansal sağlığının korunmasına önemli katkılarda bulunmuşlardır. Mesleğimiz 35 yıllık yolculuğunda kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu olmuştur. Mali Müşavirler üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktadır. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek grubu oluşturduk. Kaliteli hizmet sunarken işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize verdiğimiz hizmetlerle gelişimlerine katkı sağlamaktayız.  Odamız toplumsal sorumluluğunun bir gereği olarak, meslek alanında yüksek standartlarda hizmet sunmanın yanı sıra, muhasebe ve denetim mesleğinin dünya çapındaki gelişimine katkıda bulunmak için çaba harcamaktadır. Bu çerçevede, sürdürülebilirlik kavramının giderek artan önemine de dikkat çekmekteyiz. Çözüm sunmaya yönelik bir bakış açısı ile sorunları ve çözüm yollarını gündeme getirirken, ülkemize sağlayacağı katkılar öngörüsünde global ekonomi ve iş dünyasında olan gelişmeleri izliyor; yapıcı görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşarak konjonktürel bir bakış açısıyla ekonomimizin gelişmesi ve iş dünyasının küresel piyasalarda yerini alması için işletmelere bu konuda rehberlik etmekteyiz” dedi.

“Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi gereken, beyanların tanzimi, gönderimi, denetimi ve veri akışı meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır” diyen Boyraz, “Ayrıca KGK, TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızın hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımızın üstlendiği görev ve hizmetler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır. TÜRMOB ve Odamız; kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır.  Küresel ısınmanın ani yükselişine tanık olduğumuz Dünyamızda, karbon emisyonu, artan kirlilik ve büyüyen nüfus gibi faktörlerin etkisiyle sürdürülebilirlik kavramı gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. Bu dönemde sürdürülebilirlik bilincinin ve gerekliliğinin artmasıyla birlikte, tüketim alışkanlıklarımızdan üretim süreçlerimize kadar köklü bir değişim kaçınılmaz hale gelmektedir. Mali Müşavirler bu dönüşümde üzerlerine düşen sorumluluklar gereği işletmelere ve ekonomiye güven sağlayan danışmanlar olarak sürdürülebilirlik noktasında da yol gösterici rolüne devam etmektedir. Muhasebe Haftası kutlamaları, meslek mensuplarının emeğine ve ülkenin geleceğine olan katkılarını vurgulamanın yanı sıra, mesleğin toplumdaki önemini ve değerini artırmaya yönelik bir fırsat sunmaktadır.  Bu özel haftada, meslektaşlarımızın emeğine ve ülkemizin geleceğine olan katkılarına bir kez daha şükranlarımızı sunarken, Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, dünyamız, ülkemiz ve meslektaşlarımız için gelecek günlerde sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!