Diyanet İşleri Başkanlığı heyetinden Sivas’a saha ziyareti
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen 2026 Yılı Saha Buluşmaları programı kapsamında Sivas’a gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin ve beraberindeki heyet, kentte bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. Sivas İl Müftüsü Hasan Limon’un da eşlik ettiği programda, dini ve tarihi yapılardaki çalışmalar yerinde değerlendirildi.

Merkez Camii ve tarihi Ulu Camii restorasyon çalışmaları incelendi
Sivas temasları kapsamında ilk olarak kentin ibadet altyapısını güçlendirecek projelerden yapımı devam eden Merkez Camii şantiyesini ziyaret eden heyet, inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Heyet ardından tadilat ve restorasyon süreçleri devam eden Selçuklu yadigarı tarihi Ulu Camii’ne geçerek yürütülen hassas çalışmalar hakkında detaylı bilgi edindi.

Kur’an Eğitim Merkezi öğrencileriyle öğle yemeğinde buluştular
Saha programı dahilinde daha sonra Sivas Kur’an Eğitim Merkezi’ne geçen Dr. Hafız Osman Şahin ve beraberindeki Diyanet heyeti, Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Karataş tarafından karşılandı. Merkezdeki fiziki imkânlar ile sürdürülen eğitim faaliyetleri hakkında brifing alan Dr. Şahin, bünyesinde 48 öğrencinin eğitim gördüğü merkezde gençlerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenerek ders durumları ve gelecek hedefleri hakkında sohbet eden Şahin, kendilerine eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Kaynak:Adem Sabit Nalbant

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.