Endonezya’lı Anggraeni, Sivas'ta Müslüman oldu

Endonezya’lı Anggraeni, Sivas'ta Müslüman oldu
Endoezya vatandaşı Niluh Putu Astri Anggraeni (30), Sivas İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Sivas’ta evlilik yapmayı planladığı nişanlısının teklifi ve kendi hür iradesiyle Müslüman olmaya karar veren Anggraeni, Sivas İl Müftülüğüne müracaat etti.

Anggraeni için Sivas İl Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Endonezya’lı Anggraeni, Sivas'ta Müslüman oldu

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İl Müftü Yardımcısı Behçet Koçak tarafından İslam dininin temel esasları hakkında Anggraeni’ye özlü bilgiler verildi.

Endonezya’lı Anggraeni, Sivas'ta Müslüman oldu

Konuşmaların ardından şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Anggraeni, "Aslıhan" adını aldı.

Endonezya’lı Anggraeni, Sivas'ta Müslüman oldu

Merasimde konuşan Koçak, "Allah’ın lütfu ve kendi iradesiyle İslam’ı tercih eden Niluh Putu Astri Anggraeni’yi ve onun Müslüman olmasına vesile olanları tebrik ediyorum. İslam dinini araştırıp özgür iradesiyle Müslüman olan ve Aslıhan adını alan Anggraeni hanım şu andan itibaren hayatında tertemiz bir sayfa açtı. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin." dedi.

Anggraeni’ya "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur'an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye edildi.

Kaynak:Bilal Hasdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.