Eriyen karlar Kızılırmak’ı coşturdu

Eriyen karlar Kızılırmak’ı coşturdu
Sivas’ta Sibirya soğuklarının ardından hava sıcaklıklarının artması ve yağmurun etkili olmasıyla Kızılırmak’ın su seviyesi yükseldi.

Sivas'ta Sibirya soğuklarının ardından hava sıcaklıklarının artması, yağmur yağışının etkili olması ve eriyen kar suları birlikte Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ta su seviyesi yükseldi
Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas'ta özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceye kadar düşerken, son günlerde sıcaklıkların artmasıyla birlikte kar yağışı yerini yağmur yağışına bıraktı. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte bölgede biriken karlar hızla erimeye başladı. Eriyen kar suları, Türkiye'nin en uzun nehri olma özelliğini taşıyan Kızılırmak'ın debisinin yükselmesine neden oldu. Yaz aylarında su seviyesinin ciddi oranda düştüğü ve bazı bölgelerde kuruma noktasına geldiği görülen Kızılırmak, eriyen kar suları sayesinde yeniden coştu. Su seviyesi artan ırmak, dron ile havadan görüntülendi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.