USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

EVET PLATFORMU

EVET PLATFORMU

EVET PLATFORMU
08-03-2017 07:00
Google News


AHMET TIRPAN
48 Sivil Toplum Kuruluşunun katılımıyla oluşturulan "Sivas Evet Platformu" hiçbir siyasi partiye bağlı kalmadan seçim süreci boyunca kampanya ve çalışma yapacağını, bütün seçmenlere ulaşmak için çalışmalar yapacağını kaydetti.
Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda Sivas Evet Platformu adına konuşma yapan Cihannüma Derneği Sivas İl Temsilcisi Mehmet Ali Genç; "Yaşadığımız günler hemen her ülkenin siyasi, kültürel, ekonomik ve askeri alanda hızlı birçok değişim ve dönüşüm yaşadığı bir zaman dilimi. Üzerinde yaşadığımız coğrafyada terör faaliyetleri destekleniyor, vesayet savaşları sürdürülüyor, ülkelerin meşru yönetimleri değiştiriliyor ve ülke haritalarının yeniden çizilmesi planlanıyor. Bu planların birinci hedefi İslam ve Müslüman coğrafyasıdır. İslam terörle eşitleniyor, Müslüman teröristle özdeşleştiriliyor" ifadeleriyle referanduma evet deme gerekçelerini sıraladı.
"PARLEMENTER SİSTEMDE
YÖNETİM SORUNU VAR"
Parlementer hükümet sisteminde yönetim sorunu yaşandığını kaydeden Genç açıklamasında; "Hâlihazırda parlamenter hükümet sisteminin yürürlükte olduğu ülkemizde, zaman zaman ülke içinde ve dışındaki yaşanan gelişmeler nedeniyle yönetimde ciddi sorunlar yaşandı. Halkımızın hür iradesi ile seçtiği hükümetler modem darbelerle devrildi, Başbakan, Bakanlar idam edildi, post modern darbelerle insanımızın inançlarının önüne setler çekildi, ülkenin hâzinesi boşaltıldı. İhanette sınır tanımayan hainler 15 Temmuz´da silahlarını halka çevirdiler, meclisi bombaladılar, 246 vatan evladını şehid ettiler" ifadelerine yer verdi.
"SİSTEM ÜLKEYİ İSTİKRARSIZLIĞA
SÜRÜKLEMEKTEDİR"
Parlamenter sistemin ülkeyi istikrarsızlaştırdığını öne süren Genç; "Parlamenter sistemin çoğu zaman zorunlu kıldığı ve pazarlıklar üzerine kurulan koalisyon hükümetleri kısa süre görev yapabilmektedir ve bu durum ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemektedir. Göreve gelmesinde halkın söz sahibi olmadığı ve hesap verme zorunluluğu olmayan bürokratik oligarşi keyfilik içinde halka hizmeti yavaşlatmaktadır. Yasama lider vesayeti altında tutulmaktadır. Siyaset yandaşa hizmet etmenin, partizanlığın, ayrımcılığın ve ötekileştirmenin bir aracı haline gelmektedir" dedi.
"YÖNETİMDE HIZLI KARARLAR
ALINMALIDIR"
Kurumların daha aktif ve hızlı çalışması gerektiğini, ancak mevcut sistemde bunun mümkün olmadığını kaydeden Genç; "Yaşadığımız çağ ülke yönetimlerinin hızlı karar almalarını ve uygulamalarını zorlamaktadır. Bu zorunluluk devlet yönetiminde yasamanın, yürütmenin ve yargının bağımsız yapılanmasını, birbirini dengeleyerek zamanın şartlarına uygun ve hızlı bir biçimde faaliyetlerini sürdürmelerini gerektirmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmek için yapılacak olan referandumda evet tercihi de hayır tercihi de saygı duyulması gereken bir irade beyanıdır. Çıkacak sonuç milletin tercihidir, milletin sözüdür" şeklinde konuştu.
"EVET DİYEN
STK´LARIN YANINDAYIZ"
Sivas Evet Platformu´nun Sivas´ta faaliyet gösteren ve referanduma evet diyen tüm STK´lara açık olduğunu sözlerine ekleyen Genç; "Bu platform Sivas ta faaliyet gösteren ve evet diyen tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına açıktır. Bu Platformu oluşturan STK´lar olarak 16 Nisan refarandumuna kadar evet kararının çıkmasını için tüm gücümüzle çalışacağımızı deklare ediyoruz" dedi.
KATILIMCI SİVİL
TOPLUM KURULUŞLARI
Sivas Evet Platformu, Ab-ı Hayat Derneği, Bayındır Memur Sen Sivas Şube Başkanlığı, Bem Bir Sen Sivas Şube Başkanlığı, Birlik Haber Sen Sivas İl Başkanlığı, Birlik Vakfı Sivas İl Başkanlığı, Büro Memur Sen Sivas İl Başkanlığı, Cihannuma Derneği Sivas İl Temsilciliği, Çelik İş Sendikası, Diyanet Sen Sivas Şube Başkanlığı, Dosteli Derneği, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Sivas Şube Başkanlığı, Egitim Bir Sen 2 Nolu Sivas Şube Başkanlığı, Eğitimde Diriliş Derneği, Enerji Bir Sen Sivas Şube Başkanlığı, Ensar Vakfı Sivas Şubesi, Esseyyid Hafız Hakkı Efendi Derneği, Genç Memur Sen Sivas Şube Başkanlığı, Gökmedrese Anadolu Yardımlaşma Derneği (GAYE-DER), Hacegan Tasavvuf Kültür Yayma Derneği, Hak İş Sivas İl Temsilciliği, Hayat Vakfı Sivas Şubesi, Hukukçular Derneği, Sivas İhh İnsani Yardım Derneği, İhramcızade Eğitim Kurumlarını Koruma Derneği, İlim Yayma Cemiyeti Sivas Şubesi, İrfan Derneği, İrşad Derneği, İslami Düşünce ve Kardeşlik Derneği, Kadim Değerler Eğitim Kültür Derneği, Kültür Memur Sen Sivas Şube Başkanlığı, Memur-Sen Sivas Şube Başkanlığı, MÜSİAD Sivas Şubesi, Nurşin İlim Derneği Sivas İl Başkanlığı, Öz İş Sendikası, Ravza Derneği, Sağlık Sen Sivas Şube Başkanlığı, Sivas İmam Hatip Lisesi Mensupları Derneği, Sivas Safa Derneği, Sultan Şehir Uluslararası Öğrenci Derneği, TOÇ BİR-SEN Sivas Şube Başkanlığı, Türkiye Gençlik Vakfı Sivas İl Temsilciliği, TÜMSİAD Sivas Şubesi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu İl Temsilciliği, Ulaştırma Memur Sen Sivas İl Başkanlığı, Verenel Derneği, Yedi İklim Derneği Sivas İl Başkanlığı, Yedihilal Derneği Sivas İl Başkanlığı´nın katılımıyla oluşturuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!