USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Yeniden Refah Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Kalkan: Serpincik Göleti Yıllardır Atıl!

Yeniden Refah Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Fatih Kalkan, Proje tanıtım toplasında basın mensupları ve parti teşkilatıyla bir araya geldi. Sivas'ın birçok sorununa değinen Kalkan, yıllardır bakımsız halde olan Serpincik Göleti ile ilgili çalışmalarını açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Kalkan: Serpincik Göleti Yıllardır Atıl!
02-03-2024 12:05
SİVAS
Google News

Arife Defne DOĞAN 

31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala Sivas'ta seçim yarışı devam ediyor.  Yeniden Refah partisi Belediye Başkan adayı Fatih Kalkan proje tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada projelerini iki ana temelde inşa edeceklerini açıkladı. Kalkan, projelerinin  ilkinin kentsel diğerinin ise sosyal projelerden oluşacağını dile getirdi. 

SERPİCİK GÖLETİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Serpicik Göletinin yıllardır bakımsız olduğunu söyleyen Kalkan,  “Su kıyıları ve mekânlarının canlandırılması projemiz olacak. Biz aslında niyetimiz şu. Sivas Belediyesi'ni aldığımızdan itibaren artık park, bahçe bunları inşallah yapmayacağız dedik ama bizim önemli gördüğümüz iki tane yerimiz var. Bunlardan bir tanesi Serpincik Göleti. Yıllardan beri de çok atıl bir şekilde kaldı. Bu projemizi hayata geçireceğiz ve burayı cazibe haline getireceğiz. Günübirlik mesire alanlarını orada buluşturacağız. Aynı zamanda gecelik kampların yapılabildiği bir yer.  Sivas'ta da artık bu kültür oluştu ve insanlar gidip günübirlik kalacağı bir gün, iki gündür orada geçirebileceği geceleyeceği alanlar istiyor. Burayı o şekilde konumlandıracağız. Ve inşallah o bölgelerde bunları sağlamış olacağız’’ dedi.

KARAVAN KAMP ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ

Kalkan, "Biz aynı zamanda Paşabahçe Bölgesindeki, Tavra deresi bölgesindeki o bölgelerde de yine parklarımızın, modernize edilmesi noktasında bir çalışma içerisinde olacağız. Biz aynı zamanda şöyle bir niyetimiz var. Biliyoruz Türkiye'nin birçok yerinde artık Karavan seyahatleri arttı. Karavanlarda insanlar geniş noktalarda daha ferah noktalarda karavanlarıyla gidip kalmak istiyorlar. Ve Türkiye'nin yaklaşık bir on, on beş yerinde bununla alakalı ciddi yerler oluştu. Biz de şimdi inşallah Allah nasip ederse Sivas'ta karavancıların, karavan alanların, karavan kamp alanları oluşturacağımız bölgeler yapacağız. Bunlardan bir tanesi de Serpincik Göletinin olduğu bölgeler olacaklar. Gelecek orada bilhassa üç gün, beş gün neyse kalabilecekleri ortamlar oluşacak’’ şeklinde konuştu.

SİVAS'A HAFİF RAYLI SİTEM PRO­JESİ

Açıklamasında Kalkan, "Sivas'ta en önem­li şey so­run­la­rı­mız­dan bir ta­ne­si kent­sel dö­nü­şüm. Buna biz bir baş­kan­lık ge­ti­re­ce­ğiz. Pro­je­le­ri­mi­zi Sivas'ta iki ana temel üze­ri­ne inşa ede­ce­ğiz. Bi­rin­ci­si kent­sel pro­je­ler, di­ğe­ri ise sos­yal pro­je­ler­den olu­şa­cak. Bil­di­ği­niz gibi yıl­lar­dır bütün par­ti­le­rin pro­je­le­rin­de mut­la­ka yer alan bir proje var­dır. Hafif Raylı Sis­tem. Bu hafif raylı sis­te­mi in­şal­lah biz de bu süreç içe­ri­sin­de gün­de­mi­mi­ze alı­yo­ruz ama proje ola­rak kal­ma­ya­cak.  Pro­je­le­ri­miz ara­sı­nı süs­le­me­yecek. Ger­çek­ten biz bu pro­je­yi uy­gu­la­mak için çok uzun bir ça­lış­ma içe­ri­sin­dey­dik ve bi­tir­dik. Biz bu­ra­da üç ana temel üze­ri­ne inşa et­ti­ği­miz bu hafif raylı sis­tem pro­je­miz­de bi­rin­ci­si batı ile doğu hat­tı­nı bir­leş­tir­mek is­ti­yo­ruz. Küm­bet ta­ra­fın­da­ki DSİ kav­şa­ğın­dan baş­la­ya­cak. Muh­sin Ya­zı­cı­oğ­lu Bul­va­rı'yla devam edecek. Tren garı Tur­gut Özal Bul­va­rı, Ye­ni­şe­hir Kav­şa­ğı, Recep Tay­yip Er­do­ğan Bul­va­rı ile İsmet Yıl­maz Bul­va­rı'nı bir­leş­ti­ği, en son kı­sım­da orada üni­ver­si­tey­le bu­luş­tu­ra­ca­ğız. Ondan son­ra­ki kı­sım­da ise tek­rar Erhan Üs­tün­dağ Cad­de­si, Eğri Köprü, Bağ­dat Cad­de­si, Şifa Cad­de­si ve Nu­mu­ne Has­ta­ne­si ile bir­lik­te bu üni­ver­si­tey­le Nu­mu­ne Has­ta­ne­si'nde bir­leş­ti­rip ikin­ci bir hat oluş­tu­ra­ca­ğız." dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!