FiYAT FARKI KAFALARI KARIŞTIRDI

FiYAT FARKI KAFALARI KARIŞTIRDI
FiYAT FARKI KAFALARI KARIŞTIRDI


AHMET TIRPAN
Şarkışla Belediyesi, ilçede Yıldırım Mahallesinde bulunan 5 Bin metrekarelik araziyi satarak Muhsin Yazıcıoğlu camiine destek oldu. Ancak satışı yapılan arazinin fiyatı düşük olunca vatandaşların kafasında soru işareti oluştu.
Şarkışla Belediyesi 5 bin metrekarelik bir arsayı satarak, gelirini ilçede yapımı devam eden Muhsin Yazıcıoğlu Camine bağışladı. Ancak aynı değerdeki arsayı 6 ay önce metrekaresi 418 liradan satan belediye bu kez camiye bağışladığı arsanın metrekaresini 225 liradan satınca vatandaşlar da; "Arazi neden yarı fiyatına satıldı" sorusunu yöneltti.  Belediyenin yapımı süren camiye yaptığı bağış büyük takdir toplarken, satış fiyatındaki uçurum ise ilçeliler tarafından eleştirilere neden oldu.
Şarkışla ilçesinde, Muhsin Yazıcıoğlu caminin yapımı devam ediyor. Caminin ihtiyaçlarının karşılanması için birçok kesimden destek gelirken, Şarkışla Belediyesi de duyarsız kalmayarak Belediyeye ait 5 Bin metrekarelik araziyi sattı ve elde edilen geliri Cami yapımı için kurulan Dernek yönetimine hibe etti.
Belediye açık artırma usulü ile arsayı satışa çıkarttı ve metre karesini 225 bin liraya sattı. Ancak satış bedeli ilçede tartışmalara neden oldu. Şarkışla belediyesi aynı büyüklükte ve yan yana olan diğer arsasını 2017 yılı ocak ayında metrekaresi 418 liradan satmıştı. Şaibeli bir satış yapıldığını dile getiren vatandaşlar, ´´Arsalar aynı değerde, değerini artıracak veya düşürecek hiçbir unsur yok. Ayrıca pahalı satılan arsa kış ayında satıldı, bağış yapılan arsa ise altı ay sonra Haziran ayında satışa çıkartıldı. Yani inşaat sezonunun yoğun olduğu bir zamanda satıldığı için daha yüksek fiyattan satılması gerekirken neredeyse yarı yarıya düşük fiyata verildi. Ayrıca satılan arazinin geliri cami yapımı için kullanılacağından daha yüksek bir bedelle satışı yapılmalıydı. Burada yaklaşık bir milyon TL´lik kayıp yaşanmış oldu. Belediyenin bağışı çok olumlu ama satış konusunda şaibeler var´´ ifadelerine yer verdiler.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.