Galatasaray - Barcelona Maçının İlk 11'leri Belli Oldu! Devler Ligi'nde Dev Randevu!
Galatasaray - Barcelona Maçının İlk 11'leri Belli Oldu! Devler Ligi'nde Dev Randevu!
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray, İspanyol devi Barcelona'yı konuk ediyor. RAMS Park'ta saat 22.00'de başlayacak dev mücadele öncesinde iki takımın da ilk 11'leri açıklandı. Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, taraftarının desteğiyle güçlü rakibini mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetini almayı hedefliyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasında Galatasaray ile Barcelona karşı karşıya geliyor. İlk hafta Sporting deplasmanından 3-1'lik mağlubiyetle ayrılan Galatasaray, sahasında Barcelona'yı yenerek Avrupa'da yeni bir başlangıç yapmak istiyor. İspanyol temsilcisi ise ilk maçında Feyenoord'u 5-1 mağlup ederek organizasyona galibiyetle başlamıştı.
Karşılaşma öncesinde iki takımın teknik direktörleri sahaya sürecekleri ilk 11'leri belirledi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hücum hattında Victor Osimhen, Rafael Leao ve Barış Alper Yılmaz'a görev verdi.
Galatasaray'ın ilk 11'i: Uğurcan Çakır, İsmail Jakobs, Davinson Sanchez, Yunus Akgün, Eren Elmalı, Rafael Leao, Lucas Torreira, Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz, Aleksey Batrakov, Mario Lemina.
Galatasaray'ın yedekleri: Jankat, Enes, Bitshiabu, Sallai, Sara, Sane, Ugochukwu, İlkay, Deniz, Abdülkerim, Berat, Nhaga.
Barcelona ise güçlü kadrosuyla RAMS Park'ta sahaya çıkacak. İspanyol ekibinde Lamine Yamal, Pedri, Joao Cancelo ve Dani Olmo gibi önemli isimler ilk 11'de yer aldı.
Barcelona'nın ilk 11'i: J. Garcia, Joao Cancelo, Cubarsi, Fermin, Pedri, Lamine Yamal, Rodrigo, Gordon, Gerard Martin, Olmo, Eric.
Barcelona'nın yedekleri: Balde, Brian Farinas, Gavi, Gabriel Jesus, X. Espart, Szczesny, Adeyemi, Bernal, Kounde, Livakovic, Abdelkarim.
Galatasaray ile Barcelona, Avrupa kupalarında bugüne kadar 10 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerde sarı-kırmızılılar 1 galibiyet elde ederken, Barcelona 6 kez kazandı. Üç karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Galatasaray, Barcelona karşısındaki tek galibiyetini 23 Kasım 1994 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında 2-1'lik skorla elde etti. O dönemde Galatasaray forması giyen Okan Buruk da mücadelede sonradan oyuna dahil olmuştu.
İki takım son olarak 17 Mart 2022 tarihinde UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşmış, İstanbul'da oynanan mücadeleyi Barcelona 2-1 kazanmıştı.
Galatasaray, Barcelona karşılaşmasıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 342. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar daha önce oynadığı 341 karşılaşmada 121 galibiyet, 90 beraberlik ve 130 mağlubiyet yaşadı.
Galatasaray ile Barcelona arasında saat 22.00'de başlayacak karşılaşmayı İtalyan hakem Marco Guida yönetecek. Guida'nın yardımcılıklarını Giorgio Peretti ve Giuseppe Perrotti üstlenecek. Mücadelenin dördüncü hakemi Fabio Maresca olurken, VAR'da Marco Di Bello, AVAR'da Aleandro Di Paolo görev yapacak.
Galatasaray, taraftarının önünde Barcelona'yı mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde kritik bir galibiyet elde etmeyi amaçlıyor.
Kaynak:Haber Merkezi

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.