Gelişigüzel Hafriyat Dökene Ceza
Fatih TABUR
İmranlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı denetim ekipleri, belirlenen alanların dışında moloz, hafriyat ve benzeri atıkları dökenlere karşı tedbir aldı. Belediye tarafından döküm sahası olarak belirlenen noktaların dışında şehrin değişik yerlerine gelişigüzel malzeme, inşaat atığı, moloz veya benzeri hafriyat atıkları dökerek çevre kirliliği oluşturan ve bazı bölgelerde yol güvenliğini tehlikeye düşüren kişi veya firmalara cezai işlem uygulanıyor.
Zabıta ekipleri, insan ve çevre sağlığı açısından tehlike arz eden gelişigüzel moloz dökümü konusunda uyarılarda bulunarak, kurallara uymayan kişi ve işletmeler hakkında cezai işlem uygulamaya devam edileceğini belirtti.
Bu tür atıkların belirlenen bölgeler dışında yol kenarı ya da başka noktalara dökülmesinin yasak olduğunu dile getiren belediye yetkilileri, "Vatandaşlarımızdan da moloz, hafriyat vs. maddeleri yol kenarı ve boş alanlara dökerek çevre kirliliğine neden olan kişi ve işletmeleri ihbar etmelerini bekliyoruz. Vatandaşlarımız bu tür olumsuz davranış gösterenleri ihbar etmekten çekinmemeliler. İmranlımızın temiz bir kent olması için biz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da bize bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Haber Merkezi

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.