Giresun Açıklarında ve Antalya Kaş'ta Deprem! Tokat Niksar da Sallandı
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, sabah saat 06:51'de merkez üssü Giresun (Eynesil Açıkları) olan 3.6 büyüklüğünde (Mw 3.5) sığ bir deniz tabanı depremi kaydedildi. Yerin 7.3 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, Giresun ve Trabzon'un kıyı ilçelerinde hafifçe hissedildi.
Antalya Kaş ve Tokat Niksar Şeridi
Akdeniz hattında gece saatlerinde hareketlilik saptandı. Gece saat 02:08'de Antalya Kaş (Dere) merkezli yerin 39.6 kilometre derinliğinde 3.5 büyüklüğünde bir sarsıntı haritalandı.
Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki Tokat'ın Niksar ilçesinde ise sabaha karşı peş peşe sarsıntılar kaydedildi. Saat 04:00'te Gözpınar merkezli 2.7 büyüklüğündeki depremin yanı sıra Kümbetli (2.3, 2.2) ve Günlüce mevkilerinde de sığ salınımlar sismograflara yansıdı. İlk belirlemelere göre hiçbir bölgede hasar veya olumsuz bir durum yaşanmadı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.