Gökmedrese eski ihtişamına kavuşsun

Gökmedrese eski ihtişamına kavuşsun
Gökmedrese eski ihtişamına kavuşsun

MEYREM ALAKIR
 Geçmişte birçok kez restorasyon kurbanı olan Gökmedrese´nin önümüzdeki yıldan itibaren tekrar eski ihtişamına kavuşması bekleniyor.
Tarihi Gökmedrese´nin hemen yanı başında uzun süredir kamulaştırma çalışmaları devam eden Tarihi Sivas Kalesi bulunuyor. Sivas Belediyesi tarafından kale projesi kapsamında yürütülen kamulaştırma çalışmaları geçtiğimiz yıllarda başlamıştı. Ancak mülkiyetlerle ilgili devam eden hukuki süreçler nedeniyle bir türlü tamamlanamamıştı.
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda Kale Projesiyle ilgili kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını ve bu iş için yaklaşık 45 Milyon TL´lik bir bütçe kullanıldığını ifade etmişti. Bu çalışmalar doğrultusunda Tarihi Gökmedrese´nin restorasyonunun önümüzdeki yıl tamamlanacağı göz önüne alınarak, hemen yanı başında mezbelelik bir görüntü sergileyen manzaranın oldukça rahatsız edici olduğu ifade edildi.

MAHALLE HALKI
MAĞDUR EDİLDİ
Gazetemize açıklamalarda bulunan Gökmedrese Mahallesi Muhtarı Erol Açıl, Sivas´ın en önemli tarihi eserlerinden olan Gökmedrese´deki çalışmaların çeyrek asırdır tamamlanamadığın ifade etti. Mahalle Muhtarı olarak gerek Gökmedrese´nin, gerekse etrafındaki harabe binaların görüntü kirliliği ile ilgili olarak yıllardır mücadele ettiklerini ancak hiçbir netice elde edemediklerini kaydetti.
Gökmedrese´deki restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Muhtar Açıl, "Gökmedresenin etrafındaki harabe binaların kaldırılması gerekiyor. Buradaki görüntü Tarihi Gökmedrese´nin ihtişamına gölge düşürüyor" dedi.
Muhtar Açıl, "Biz mahalle halkı olarak 25 senedir Gökmedrese´nin yenileme çalışmaları ile ilgili büyük mağduriyet yaşıyoruz. Ben Mahalle Muhtarı olarak sıkıntıları görüp bildirmeme rağmen maalesef bir çözüme ulaşamadık. Buranın durumunu Valimiz de görüyor, Belediye Başkanımız da görüyor. Aynı şekilde kale çevresi ile ilgili sıkıntılarımızda var fakat bir gelişme olmuyor. Sivas Belediyesi tarafından yürütülen Kale Projesi´nde bir an önce çalışmaların başlatılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

/resimler/2017-9/18/1754404466913.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.