USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Görevde Yükselme Sınavı Açılmalı

Görevde Yükselme Sınavı Açılmalı

Görevde Yükselme  Sınavı Açılmalı
18-04-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 4. Bölge Müdürlüğü´nün misafirhanesinde Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Ömer Vatankulu ve yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

TCDD 4. Bölge Müdürü Mustafa Korucu´nun da katıldığı programda Sivas ziyaretini değerlendiren Genel Başkan Çalışkan, üyelerle bir araya gelerek sorunları ve talepleri dinlediklerini söyledi. En önemli gündem maddelerinden birisinin 10 yıldır TÜDEMSAŞ´ta görevde yükselme sınavının açılmaması olduğunu dile getiren Genel Başkan Çalışkan, bu sorunu çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

?PERSONELİMİZİN SORUNLARINI İLETTİK?

27 Ocak´ta gerçekleştirilen 4. Olağanüstü Genel Kurul neticesinde Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanlığı koltuğuna oturduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Çalışkan, ?15 Mayıs sendikalarımızın yetki dönemi. Hem bu nedenle hem de  yeni Genel Başkan olmamız sebebiyle bütün teşkilatlarımızı dolaşıyoruz. Bu ziyaretlerimiz kapsamında Ağrı, Kars, Iğdır, Adana, İzmir illerini ziyaret ettik.  Sivas ziyaretimizde ise TÜDEMSAŞ´a önemli bir yer ayırdık. TÜDEMSAŞ Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Genel Müdürümüze personelimizin sorunlarını ilettik. Sonrasında personel ile toplantı yaparak onların da dertlerini dinledik. Hem de bizim Ağustos ayında toplu sözleşme sürecimiz var. Bu ziyaretlerimiz neticesinde arkadaşlarımızın taleplerini de raporlaştırıyoruz. Toplu sözleşme sürecinde bizim için bir ön hazırlık oluyor? dedi.

?10 YILDIR YÜKSELME SINAVI AÇILMIYOR?

TÜDEMSAŞ´ta tespit ettikleri sorunlar hakkında bilgi veren Genel Başkan Çalışkan, ?TÜDEMSAŞ´ta 10 yıl boyunca görevde yükselme sınavı açılmamış. Bir kurumda 10 yıldır yükselme sınavının açılmaması sıkıntılı bir şey. Normalde 2-3 yılda bir açılması gerekiyor. Demiryollarında da uygulaması böyledir. Görev değişikliği, unvan değişikliği sınavı açılır ama TÜDEMSAŞ´ta 10 yıl boyunca bu sınavlar açılmamış. Biz de bunu TÜDEMSAŞ Genel Müdürümüze ilettik. En azından 2 ay içerisinde açılmasını, açılmadığı takdirde de bunu toplu sözleşme gündemimize yazacağımızı ifade ettik. En kötü ihtimalle toplu sözleşme kazanımı olarak bunu açtıracağımızı Genel Müdüre ve personelimize dile getirdik. Bunun dışında TÜDEMSAŞ´ın bir de servis sorunu var. Sözleşmede bağlı ortaklıklara servis hakkı verildiği halde TÜDEMSAŞ bu servis uygulamasını getirmedi. Normalde ihalesine çıkıp personeline servis imkanı sağlaması gerekiyordu ama sağlamadı. Bu sorunu Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında gündeme taşıyacağız. Çözülmediği takdirde toplu sözleşme gündemine tekrar taşıyacağız. Bu şekilde biz TÜDEMSAŞ´ımızın  personelinin sorunlarını  çözmek için mücadele veriyoruz. Bu noktada Sivas Şube Başkanımız Ömer Vatankulu ile beraber koordineli bir şekilde çalışıyoruz?  diye konuştu.

?3600 GÖSTERGEYİ ULAŞTIRMA

ÇALIŞANLARI DA HAK EDİYOR?

Sivas´ın siyasette ve bürokraside etkili bir şehir olduğunun altını çizen Genel Başkan Çalışkan, ?Sivas açıkçası bizim açımızdan çok önemli bir şehir. Memur-Sen´in de çok güçlü olduğu bir şehir. İnşallah bundan sonra Sivas´ımıza daha da büyük önem vereceğiz. Önceliğimiz personelimizin sorunları. TÜDEMSAŞ dışında Demiryolları´na da bir ziyarette bulunduk. Hem Başmüdürümüzü ziyaret ettik, hem de personelimizle bir toplantı yaptık. Personelleri, oda oda gezerek işyerlerinde ziyaret ettik. Burada da bize daha çok 3600 ek göstergeyi sordular. Çünkü yakın zamanda  Cumhurbaşkanımız 3600 ek gösterge ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Maalesef bu ulaştırma alanında çalışan memurlarımızı kapsamadığı için bizim hizmet kolumuzda bir rahatsızlık oluşturmuştu. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız polise, öğretmene, sağlık çalışanlarına, diyanet çalışanlarına bu 3600 ek göstergeyi vereceğini seçim meydanlarında beyan etmişti ama maalesef bunların içerisinde ulaştırma çalışanları yoktu. Bundan dolayı da rahatsızlık duyulduğunu gördük. Her gittiğimiz yerde ?3600 bizi neden kapsamıyor, biz kamu personeli değil miyiz, niçin biz bu çalışmanın dışında tutulduk´ serzenişlerini gördük. Bununla ilgili de Memur-Sen´imiz konfederasyon düzeyinde 3600 ek göstergenin 3 milyon 400 bin kamu çalışanının tamamını karşılayacak şekilde hazırlık yaptı. Bunu da toplu sözleşmemizin gündemine taşıyacak. 3600 ek gösterge verilecekse ulaştırma alanında  çalışanlar da devlet memurudur, bunlara da verilmelidir. Herkesin emeği kutsaldır ama ulaştırma çalışanları da gerçekten çok ağır ve kritik görevlerde bulunuyorlar. 3600 ek göstergeyi ulaştırma çalışanları da fazla fazla hak ediyor? açıklamasında bulundu.

?GENEL YETKİLİ SENDİKAYIZ?

Ulaştırma Memur-Sen hakkında bilgiler de veren Genel Başkan Çalışkan, ?Sendikamız; ulaştırma hizmet kolunun genel yetkili sendikasıdır. Ulaştırma hizmet kolumuza da havalimanları, ulaştırma bölge müdürlükleri, liman başkanlıkları ve ulaştırma bölge müdürlükleri dahildir. Bu hizmet kolunda da 10 binden fazla  üye sayısıyla genel yetkili sendikadır. Bunun dışında ayrı ayrı kurumlarda da yetkilidir? açıklamasında bulundu.

?BİZİ YÜREKLENDİRDİ?

Programda konuşan TCDD 4. Bölge Müdürü Mustafa Korucu ise,  ?Sayın Genel Başkanımız Sivas´ımızda personelimizle istişarelerde bulundu. Bizi yüreklendirdi, bize cesaret verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bölgemizdeki sorunları Ankara´ya taşıması ve kısa vadede çözüme ulaştırması anlamında bize  de katkı sağlayacak? dedi.

TÜDEMSAŞ, VEKALETEN YÖNETİLİYOR

Genel Başkan Çalışkan´a 2 günlük Sivas ziyaretinden ötürü teşekkür eden Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Ömer Vatankulu da ?TÜDEMSAŞ´taki sorunları ilettik ama 10 yıldır bir görevde yükselme imtihanı açılmadı. TÜDEMSAŞ´ta görev değişimleri nedeniyle bir çalkantı oldu. Yani taşlar yerine oturmadı. Görevde yükselme imtihanı açılmadığı için herkes vekaleten bakıyor, işine sahip çıkmıyor. Görevde yükselme imtihanı açıldıktan sonra orada da inşallah taşlar yerine oturacak? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!