USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hastanede Adil Yönetim İstiyoruz; Mahmutoğlu Hesabını Sorsun!

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev yapan Müdür Yardımcısının hastanede çalışan personeli tehdit ederek para aldığı iddiasını gazetemizde gündeme taşımıştık. Müdür Yardımcısının Sivas eski Sağlık İl Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç tarafından korunduğunu iddia eden personel, yeni sağlık müdürüne 'Siz duyarsız kalmayın' diye seslendi.

Hastanede Adil Yönetim İstiyoruz; Mahmutoğlu Hesabını Sorsun!
08-11-2023 13:55
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev yapan Müdür Yardımcısının hastanede çalışan personeli tehdit ederek para aldığı iddiasını 14 Aralık 2022 tarihli sayımızda “Müfettiş görevlendirilsin” başlıklı haberle gündeme getirmiştik.   Gazetemize mail yoluyla ulaşarak sıkıntılarını dile getiren hastane personelleri; para vermeyen çalışanların Müdür Yardımcısı tarafından “Sizleri sürerim başka yere” diyerek tehdit edildiğini öne sürmüştü.

• “Müfettiş Görevlendirilsin”

Personelin, iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirilmesi talebinin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görmezden gelinmesi üzerine 9 Ocak 2023 tarihli sayımızda ise “Sesimize Neden Kulak Verilmiyor?” başlıklı bir haber daha yayımlayarak personelin tepkisini dile getirmiştik.

     • "SESİMİZE NEDEN KULAK VERİLMİYOR?"

YENİ MÜDÜR MAHMUTOĞLU HAREKETE GEÇSİN

Aradan geçen 10 aylık zaman diliminde Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ndeki iddialara ilişkin Sağlık İl Müdürlüğünün herhangi bir soruşturma başlatmadığını belirten hastane personeli gazetemize tekrardan mail yoluyla ulaşarak hafta başında Fethullah Selçuk Moğulkoç’un yerine İl Sağlık Müdürü olarak atanan  Onur Mahmutoğlu’nun harekete geçmesini istedi.

Gazete mail yoluyla ulaşan hastane personeli, yaptığı açıklamada; “14 Aralık 2022 tarihinde yerel basında gündeme gelen Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde çıkan haberde müdür yardımcısı Emre Yıldız’ın farklı meslek gruplarından yaklaşık 20-30 kişiden farklı zamanlarda para aldığı, birinden aldığı parayı başka bir personelden isteyerek kapatmaya çalıştığı, bazı personellerin parasını ödemediği, elden altın vesaire alarak insanları mağdur ettiği, çalışan çoğu personelden para istediği, para isteyip de alamadığı kişilere söz ve davranışlarıyla mobbing hissettirdiği bütün çalışanlar tarafından bilinmektedir.  Kendisinin mevkisi gereği para vermeyen personellere kötü davrandığı, aşağıladığı; para aldığı personellere ise kolaylıklar sağladığı, onları koruyup kolladığı bilinmektedir.  Bu haberlerin gün güzüne çıktığı günden itibaren kendisine ne bir soruşturma başlatıldı ne de bütün banka hesapları araştırıldı. Olaylar Sayın Moğulkoç ve başhekim tarafından örtbas edilerek, ‘yalan, iftira’ denilerek kapatıldı. Bu yaşanan olaylar basında yer aldığında Sayın Sağlık Müdürü Moğulkoç hastaneye gelerek başhekimle beraber Emre Yıldız’ın odasında yaklaşık 1 saat görüşme yapmışlardır. Sonrasında farklı zamanlarda yine medyaya düşmesine rağmen başhekimin bu para alışverişinden bilgisi olduğunu ifade ederek Emre Yıldız’ı korumuştur.  Siyasilere de ‘Bu iftiradır’ denilmiştir. Sayın Moğulkoç ile yakın ilişkilerinden dolayı olaylar örtbas ederek kapatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde bu olayın dışında birçok usulsüzlüğün olduğunun belirtildiği açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Hastane çalışma barışını bozan ilgili başhekim bütün olayları örtbas etmektedir.  İsmi geçen müdür yardımcısı halen bu kurumun koltuğunda oturmaktadır. Daha bilmediğimiz onca ihalelerde ne gibi işler çevirdiği ivedi bir şekilde araştırılarak gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması gerekmektedir. Onca gerçek haberler çıkmasına rağmen müdür yardımcısı olan Emre Yıldız’a soruşturma açmayı bırak kendisine sahip çıkanlara, yalan beyanlarda bulunanlara soruyoruz:  Vicdanen rahat mısınız? Yaptığı şeylerin cezasız kalmayacağını temenni ediyoruz, yeter ki bir kez kapsamlı bir şekilde banka hesapları kontrol edilsin. Diş hastanesi adil yönetilsin. Bu mesele Sivas'ın, siyasilerin ve tüm Sivas'ın meselesidir. Diş hastanesi adil yönetim istiyor. Sayın Sağlık Müdürü Onur Mahmutloğlu siz duyarsız kalmayınız bu gerçeklere.”

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Yaşar rende
Yaşar rende 6 ay önce
Iyi bir gazeteci olarak bu haberin hemde gerçek olan bu haberin üstüne gidip bu haksızlığı yapanlardan hesap sorulması lazim
Hikmet polat
Hikmet polat 6 ay önce
Sivas diş hastanesi başhekimi daha öncede ambulans ile maç seyretmeye gitmişti vukuatı çok o kurumun yöneticilerinin
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Konyaspor3741-11
15MKE Ankaragücü3740-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!