USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HASTANELERiN BiRLEŞTiRiLMESi KESiNLiKLE UYGUN DEĞİLDİ

HASTANELERiN BiRLEŞTiRiLMESi KESiNLiKLE UYGUN DEĞİLDİ

HASTANELERiN BiRLEŞTiRiLMESi KESiNLiKLE UYGUN DEĞİLDİ
25-01-2017 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

"Başkanlar Konuşuyor" köşemizde bugün de sağlık  konusunu ele masaya yatırıyoruz. Sağlık alanlarındaki sorunlar ve yapılan çalışmalarla ilgili bugünkü konuğumuz Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli oldu.
Sağlık-Sen Şube Başkanı Efe Zileli, geçtiğimiz dönemlerde ilimizdeki hastanelerin birleştirilmemesi noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Hastanelerin ayrı ayrı hizmetlerine devam etmesini istediklerini ifade eden Zileli, ancak o dönemki yönetime dinletemediklerini söyledi.

TALEPLERİMİZİ
DİNLETEMEDİK
Zileli, "İlimizdeki hastanelerin birleştirilmesiyle ilgili zaman zaman bizim de basın açıklamalarımız olmuştu. Hastanelerin birleştirilmemesini ve mutlaka iki ayrı hastane olmasını biz talep ettik. Ama bu talebimiz yerine ulaşmadı. Önceki Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri tarafından iki ayrı hastane değil de birleştirerek, tek hastaneye dönüştü. Bunun yanlışlıklarını geçmişte hep dile getirdik. Ama bu konuda biz yol göstericiyiz. Biz kendi ilimizdeki vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmeleri için bildiklerimizi paylaştık. Bize göre de hastanelerin birleştirilmesi kesinlikle uygun değildi. Ama maalesef birleştirildi. Ama bunun yanında şöyle bir kazanımımız oldu. Hastaneler birleştirildi ancak tek hastane etrafında toplanılması isteniyordu. Biz yaptığımız girişimlerle eski Devlet Hastanesi´nin aynı yerinde hizmetine devam etmesini sağladık" ifadelerini kullandı.

KÜMBET BÖLGESİNE
HASTANE ŞART
Şehirde sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürebilmek için için çalışma yapılması gerektiğini ifade edern Sağlık-Sen Şube Başkanı Efe Zileli, "Dev bir yatırımla Numune Hastanesi hizmet anlamında çok olumlu gelişmeler yaşandı. Biz de şehrimizin kuzey tarafına, Kümbet bölgesine bir hastane yapılmasını arzu ediyoruz. Geçmişte biz bunu önceki Genel Sekreterli görüştük ancak bir türlü ikna edemedik. Ancak şuan yeni bir yönetim var. Bu anlamda Genel Sekreterimiz de Numune Hastanesi yöneticimiz de değişti. Mevcut yönetimimiz bu yönde bir çalışma yapacaktır" dedi.

Zileli şunları kaydetti:
"Artık ortak akıl olarak bir çalışma yapılacak. Yani vatandaşlarımızın ayağına hizmetin nasıl götürüleceği ile ilgili bir çalışma yapılarak, halkımızın mağdur edilmemesini arzu ediyoruz. Şimdi Kümbet bölgemizde yıllardır boş bekleyen bir hastane arsamız var. Bunun yanı sıra yine bu bölgede yıllardır atıl vaziyette bekleyen bir AVM binası var. Tabi ki burası hastane olarak değerlendirilebilir mi ona ilgili kurum ve kuruluşlar karar verecek. Bu konularla ilgili masaya oturup, bir çalışma yapılması kesinlikle gerekiyor. Bizim yöneticilerimiz uygun bir çalışma yapıp, siyasilerimize ulaştırısa, onlar da bu gibi konularda kesinlikle destek olacaklardır."

HER AY 100 KİŞİ
İL DIŞINA GİDİYOR
İlimizde her ay ortalama 100 kişinin sağlık hizmeti almak için il dışına gittiğini belirter Zileli, "Biz Sivas Devlet Hastanesi´nin isminin tekrar ilimize verilmesini istiyoruz. Bu yönde Sağlık-Sen olarak girişimlerimiz de var. İlimizde aylık ortalama 100 kişi, il dışındaki bir hastaneye gidiyor. Şuan zaten ilimizde iki hastanemiz fiziki olarak hizmet veriyor. Biz bu hastanelerimizi iki ayrı hastane olarak hizmet vermesini istiyoruz. Bu durum ilimize olumlu olarak yansıyacaktır. Biz bu konuyu önümüzdeki süreçte siyasilerimizle de görüşeceğiz. Bu sorunu çözmek adına girişimlerimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

İLÇELERDE HEKİM
YETERSİZLİĞİ VAR
Bazı ilçelerdeki hekim yetersizliği konusunu değerlendiren Zileli, "Biz Sağlık-Sen olarak zaman zaman yöneticilerimizle birlikte ilçelerimizdeki sağlık kuruluşlarına ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu ziyaretlerimizde sağlık çalışanlarını dinliyoruz. Bununla birlikte ilçelerdeki idarecilerimizle görüşüyoruz" dedi.
Zileli, şöyle devam etti:
"İlçelerdeki çalışanlarımızın başlıca sorunlarından bir tanesi döner sermayeden dolayı performans alamadıkları için sıkıntı yaşıyorlar. Personel yetersizliği de performansı etkiliyor. Bir ilçede hekim olmazsa orada tedavi olmazsa, bir kazanım da olmuyor. Bu anlamda bazı ilçelerimizde ciddi oranda hekim eksikliği var. Bu anlamda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ihtiyaç duyulan alanlarda geçici görevlendirmelerle ilçelere hekim takviyesi yapılıyor. Gönül istiyor ki her yerde ana branşlar başta olmak üzere hekim ihtiyacı giderilsin. Ama bizim hemen hemen tüm ilçelerimizde kadrolarımız var. Bunları yapacağımız çalışmalarla birlikte tamamlamaya çalışacağız. İlçelerdeki vatandaşlarımızın kendi bölgelerinde sağlık hizmeti almaları hem o bölgeyi kalkındıracak, hem de merkezdeki yoğunluğu almış olacak. Bununla birlikte ilçelerdeki döner sermayeye de katkı sağlayacak ve bu da personele yansıyacak."

SAĞLIK YATIRIMLARI
DEVAM EDECEK
İlimiz genelindeki sağlık yatırımlarına dikkat çeken Zileli sözlerini şöyle sonlandırdı:
"İlçelerimizin tamamında sağlık yatırımları devam ediyor. Bizim Sendika olarak bu konuda bir girişimimiz olamaz. Ancak biz bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Yıldızeline yapılan yeni hastanemiz burada olan ihtiyaca binaen yapıldı. Şuanda 50 yataklı olarak hizmet veriyor ve şuanda tam kapasiteyle ilçede sağlık hizmeti veriyor. Eski hastanemizin fiziki imkanları çok yetersizdi. Hastane binasına ek olarak 2 binası olmasına rağmen yetersizdi. Bu nedenle Yıldızeli ilçesine böyle bir yatırım yapıldı. Sağlık-Sen yönetimi olarak biz de Yıldızeline giderek, hastaneyi gezme imkanı bulduk. Gerçekten bölgeye hitap eden, güzel bir hastane olmuş. Şuan hastanemizin fiziki şartları da çok iyi, hastane personelimizin çalışma şartları da iyileştirilmiş oldu. Yıldızelinde olduğu gibi bazı ilçelerimizde de devam eden sağlık yatırımları var. Bazıları tamamlanarak, hizmete girdi, bazılarının inşaat çalışmaları ise devam ediyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!