Hepitalizm Okuyucuyla Buluştu

Hepitalizm Okuyucuyla Buluştu
Hepitalizm Okuyucuyla Buluştu


Oğuzhan SARZEP

Sivas´ta şubesi bulunan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül tarafından kaleme alınan Hepitalizm´ kitabı okuyucu ile buluştu. Bütün geliri yoksul kadınların kendi kendilerine gelir elde etmeleri maksadıyla mikrokredide kullanılması için Türkiye İsrafı Önleme Vakfına bağışlanan kitapta; kapitalizmin ve küreselleşmenin yol açtığı sorunlar paylaşılarak, Hepitalizme yönelik bir yön değişikliğine ilişkin hayati ihtiyacın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmayı amaçlayan Prof. Dr. Aziz Akgül, Hepitalizm, mutlu bir toplum öngörür. Bu kitabın amacı da dünyada bütün insanların mutluluğunu sağlayacak şekilde, yeni bir paradigma olarak Hepitalizmi ülke liderlerine, siyasilere, karar vericilere, stratejistlere ve okuyuculara sunarak, değişik bakış açılarından dünyamızı yeniden değerlendirmelerine katkı sağlamaktır dedi.

Kendisini "hepitalist" olarak tanımlayan Akgül, bir mutluluk, hoşgörüye ve merhamet yaklaşımı olan hepitalizmin tüm dünyada uygulanabilmesini diledi. Akgül; "Gösterişin ve kibrin kol gezdiği bir çağda, hayatın sadeliğine ihtiyaç vardır. Özellikle de koronavirüs salgını sonrasında kutunun dışında düşünerek´, fazlalıklarımızdan arınıp sadeleşerek, farklılığın birlikteliğini sağlayabiliriz dedi.

2003 yılından beri, mikrokredi faaliyetlerini sürdüren, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, Türkiye Grameen Mikrofinans Programının, dar gelirli kadınların ekonomik hayata dâhil olmaları için sağlamış olduğu ve küçük bir sermaye olan mikrokredi desteği 1 milyar lirayı aşmıştır. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı bugüne kadar 200 bin kadını ekonomik hayata dâhil etmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.