Hevük Kalesi'nin zirvesinde ay-yıldızlı nöbet: Türk bayrağı yenilendi
Sivas'ın tarihî ve kültürel mirasları arasında önemli bir yere sahip olan Hevük Kalesi'ndeki Türk bayrağı, yürütülen titiz bir çalışmayla yenilenerek gururla dalgalanmaya devam ediyor. Şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi kaledeki bayrağın, zamanla yıpranması nedeniyle değiştirilmesi için harekete geçildi.

2 saatlik zorlu tırmanışla zirveye ulaşıldı
Sivas Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen bu anlamlı çalışmada, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve bölge halkı omuz omuza vererek zorlu bir mesai harcadı. Kalenin sarp yapısı nedeniyle yaklaşık 2 saat süren dik ve meşakkatli bir tırmanışın ardından zirveye ulaşan ekipler, eski bayrağı indirerek yerine yeni ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çekti. Bölge halkının da yoğun destek verdiği bu çalışma, millî birlik ve beraberliğin en önemli sembolü olan Türk bayrağına gösterilen hassasiyetin güzel bir nişanesi oldu. Hevük Kalesi'nin zirvesinde yeniden rüzgârla buluşan bayrak, hem kalenin tarihî dokusuna ayrı bir anlam katmaya hem de bölgeye gelen ziyaretçileri selamlamaya başladı.

"Kaya tırmanışları yapmamız gerekti ama bu gurura değdi"
Bayrak değişimine katılan yöre halkından Mücahit Eren, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri bu faaliyeti bu yıl da başarıyla tamamladıklarını belirterek yaşadıkları gururu şu sözlerle dile getirdi:
“Bizim için zorlu bir yolculuktu. Kalenin yapısı gereği kaya tırmanışları yapmamız gerekti. Ancak o bayrağın orada dalgalandığını görmek hepimizi onurlandırdı, büyük bir gurur yaşattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Kaynak:Burcu Cellat

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.