İhracatta yükseliş eğilimi sürüyor

İhracatta yükseliş eğilimi sürüyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Küresel ticarette artan korumacılık eğilimlerine ve zayıf dış talep koşullarına rağmen ihracatımızda yükseliş eğilimi sürmektedir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NSosyal hesabından, kasım ayı dış ticaret verilerine ilişkin paylaşımda bulundu.

"Küresel ticarette artan korumacılık eğilimlerine ve zayıf dış talep koşullarına rağmen ihracatımızda yükseliş eğilimi sürmektedir" değerlendirmesinde bulunan Yılmaz, ihracatın kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttığını, yıllıklandırılmış değerinin 270,6 milyar dolar seviyesine yükseldiğini bildirdi.

Yıllıklandırılmış hizmet ihracatının ise 122,5 milyar dolar seviyesine yükseleceğini öngördüklerini aktaran Yılmaz, böylece kasım ayı itibarıyla yıllıklandırılmış toplam mal ve hizmet ihracatının 393 milyar doları aşmasını beklediklerini ifade etti.

Cevdet Yılmaz, şunları kaydetti:

"2026 yılında küresel ticaretteki fırsatlardan azami ölçüde yararlanarak ihracatımızı 282 milyar ABD dolarının üzerine çıkarıp, dünya mal ihracatındaki payımızı daha yüksek bir seviyeye taşımayı amaçlıyoruz. İhracatta ticaret diplomasi girişimlerimizin yanı sıra, ürün ve pazar çeşitliliğinin artırılması, markalaşma, yeşil ve dijital dönüşüm ile finansman desteklerini önceliklendirerek ticaretin derinleştirilmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve finansal işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik adımlar atmaya devam edeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.