USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İletişim Lisesinden 10 Ocak Programı

İletişim Lisesinden 10 Ocak Programı

İletişim Lisesinden 10 Ocak Programı
11-01-2017 16:32
Google News


YUNUS BUDAKTAŞ

Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Programda gazetecilik bölümü öğrencileri yaptıkları tiyatro gösterileri ve sunumlarla kendi gözlerinden gazetecilik mesleğini ele aldılar.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde bir program düzenlendi. Programa gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Orhan Üngör,  Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Altınsoy, Basın İlan Kurumu Sivas Şube Müdürü Sabri Karakaya, Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, basın kuruluşlarının halkın gözü ve kulağı olduğunu belirterek, gazetecilere ve basın kuruluşlarına sahip çıkılması ve korunması gerektiğini vurguladı. Özaydın, "Din adamlarımızın ve basın mensuplarımızın yanlış yapma lüksü yoktur. Basın sektörü çok özel bir alan haline geldi. 15 Temmuz gecesinde Sivas´taki basın mensuplarıyla 26 gün kadar alanda beraberdik. O kara geceyi hep birlikte yaşadık. Bu gibi durumlarda çalışmak kolay değildir. Cesaret ister, iman aşkı ister, vatan memleket sevgisi ister."  ifadelerini kullandı.

Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Altınsoy, Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin geleceğin gazetelerini yetişme noktasında ki ilk basamak olduğunu ifade ederek, bu okulun Sivas ve Sivas basını için büyük bir şans olduğunu söyledi.  Altınsoy, basının toplum içinde çok önemli bir konuma sahip olduğunu ifade ederek, "Haberlerin doğru, anlaşılır, güvenli bir şekilde iletilebilmesi için basının başındaki insanların da iyi bir donanıma sahip olmaları gerekiyor. Bu haberleri yapan insanlar neye inanıyorsa, hangi dünyanın insanı iseler haberde o yönde gelişmiş oluyor. Basın ülkemizde büyük bir güçtür. Biz bu gücü 15 Temmuz gecesinde gördük. Basınımız o gece çok önemli bir görev ifa etti. Çok güzel bir şekilde ülkemizin geleceğiyle ilgili karar verilmesinde, o gece gönüm noktası olmasında üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmiştir. O gece görevinin yerine getiren basın camiasına da teşekkür ediyorum." dedi.

Basın İlan Kurumu Sivas Şube Başkanı Sabri Karakaya, gazetecilik bölümü öğrencileri tarafından bu anlamlı günde böyle bir program düzenlenmesinin çok sevindirici olduğunu ifade etti. Karakaya, "İnsanlar meslek seçimlerinde çevresindekilerin maalesef ki etkisinde kalabiliyor. Ancak gazetecilik onurlu ve çok güzel bir meslek. İsteyerek yapmak ise daha keyif verici bir durum. Her zorluğa rağmen bu görevi yerine getirmeye çalışan basın mensuplarının günün kutlarım." şeklinde konuştu.

Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan ise, alaylı-mektepli kavramlarına değinerek sektörde mektepli gazetecilerin egemen olması gerektiğini savundu. Çağlayan, gazeteciliğin meşakkatli bir meslek olduğunu sözlerine ekledi.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Orhan Üngör de gazeteciliğin toplum için çok önemli bir unsur olduğunu belirterek, gazeteciliğin hem zor hem de bir o kadar keyifli ve onurlu bir meslek olduğunu söyledi. Üngör, Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin de geleceğin gazetecilerini yetiştirmek için önemli bir okul olduğunu belirterek, "Şahsım ve gazetemiz adına bu günde bizi ağırlayan okul idarecilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Okulumuzla işbirliği yaparak sektöre kaliteli gazeteci yetiştirmek adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.  Bu manada İrade gazetesinin kapıları tüm öğrencilerimize sonuna kadar açık." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Nurullah Baş,Böyle bir günde hepimizin bir araya gelmesi bizleri oldukça mutlu ediyor Öğrencilerimizin sektörle iç içe olması sektörde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmesi daha da önemlisi gelecekte hedefledikleri iş sahasını daha yakından görmeleri açısından bu birliktelik oldukça önemli inşallah aramızdan nice İsmail güneşler nice Mustafa cambazlar çıkar .dedi

Konuşmaların ardından Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Şebnem Çimen, Aşık Reyhani´nin  ´Aman Gazeteci Bizim Köye de Gel´ isimli şiirini okudu. Ardından lise öğrencileri tarafından gazetecilerin meslek hayatında karşılaştıkları problemleri konu alan tiyatro oyunu ile kısa film katılımcılara izletildi. Daha sonra 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini bizzat yaşayan ve o gece görevinin başında olan basın mensuplarının o gece yaşananları anlattıkları bir belgesel gösterildi. Program günün anısına pasta kesilmesiyle son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!