İsrail Lübnan'ı vurmaya devam ediyor: Saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti

İsrail Lübnan'ı vurmaya devam ediyor: Saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti
İsrail ordusunun Lübnan'ın Sohmor köyü ve Rashidieh bölgesine düzenlediği saldırılarda biri çocuk 7 kişi hayatını kaybederken; ABD Başkanı Trump, İsrail'in Lübnan saldırılarını kontrol altına alabileceğini iddia etti.

Orta Doğu'da gerilim tırmanırken İsrail ordusu, Lübnan topraklarına yönelik askeri operasyonlarını sürdürüyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı ve resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara göre, ülkenin farklı noktalarını hedef alan bombardımanlarda sivil can kayıpları artmaya devam ediyor.

Bekaa Vadisi ve güneyde kanlı gün

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bekaa Vadisi'nde yer alan Sohmor köyüne İsrail ordusu tarafından hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Hedef alınan köydeki bombardıman neticesinde, biri çocuk olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Öte yandan, Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın aktardığı bilgilere göre, ülkenin güney kesiminde yer alan Rashidieh bölgesine de saldırılar gerçekleştirildi. Bu bölgedeki bombardımanlarda ise Filistin uyruklu 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

"Müzakerelerin ana konusu Lübnan olacak"

Saldırılar sürerken, diplomatik çözüm arayışları kapsamında ABD'den önemli bir açıklama geldi. İsviçre'de gerçekleştirilecek olan ABD ile İran arasındaki barış müzakerelerine değinen ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, diplomatik temasların öncelikli başlıklarını paylaştı. Vance yaptığı açıklamada, "Nükleer mesele konusunda ve Lübnan'daki ateşkes meselesinde ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyorum. Bana göre odaklanacağımız iki büyük konu bunlar olacak" ifadelerini kullandı.

Trump: "İsrail'in saldırılarını kontrol altına alabileceğim"

ABD Başkanı Donald Trump ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile olan ilişkisi ve Lübnan'daki durum hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Netanyahu ile ilişkisinin güzel olduğunu söyleyen Trump, "Ancak biraz mantıklı davranmasını sağlamalıyız" dedi.

"İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kontrol altına alabilecek misiniz?" sorusuna kesin bir dille yanıt veren ABD Başkanı Trump, şu iddialı ifadeleri kullandı:

"Evet, alabileceğim. Bana çok büyük saygı duyuyorlar ve ne dersem onu yapıyorlar. Bunu unutmayın. Eğer Obama döneminde yapılan İran nükleer anlaşmasını sonlandırmamış ve 10 ay önce B-2 bombardıman uçaklarıyla İran'ın nükleer tesislerine saldırmamış olsaydım, bugün İsrail diye bir yer olmazdı."

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.