İstanbul'daki otel faciasında flaş gelişme: 4 kişilik ailenin ölümünde sanıklar için istenen ceza belli oldu!

İstanbul'daki otel faciasında flaş gelişme: 4 kişilik ailenin ölümünde sanıklar için istenen ceza belli oldu!
İstanbul Fatih'te bir otelde kalan 4 kişilik Böcek ailesinin zehirlenerek hayatını kaybetmesine ilişkin davada mütalaa açıklandı. Savcı, 5 sanık için "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istedi.

İstanbul’un Fatih ilçesinde, 2025 yılı Kasım ayında turistik amaçla kaldıkları otelde zehirlenerek feci şekilde can veren 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüne ilişkin davada çok önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında otel yetkilisi ile ilaçlama firması sahibinin de yer aldığı 4’ü tutuklu 6 sanıklı davada, cumhuriyet savcısı celse arasında esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

4 kişilik aile yok olmuştu

Almanya'dan 9 Kasım 2025 tarihinde turistik gezi amacıyla İstanbul'a gelen anne Çiğdem Böcek (27), baba Servet Böcek (38) ile henüz hayatlarının baharında olan 3 yaşındaki Masal ve 6 yaşındaki Kadir Muhammet Böcek, kaldıkları otelde 13 Kasım 2025 günü zehirlenme şüphesiyle hayatlarını kaybetmişti. Tüm ailenin yok olduğu feci olay, kamuoyunda büyük bir infiale ve derin bir üzüntüye neden olmuştu.

5 sanık için en üst sınırdan ceza talebi

Açıklanan mütalaada, faciada sorumluluğu bulunduğu iddia edilen sanıklar Serkan Kışı, Zeki Kışı, Doğan Cağferoğlu, Hakan Oğlak ve Muhammad Moeen Ud In Chıshtı’nın eylemleri neticesinde bir ailenin yok olduğuna dikkat çekildi. Savcı; bu 5 sanığın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Bir sanık için beraat istendi

Mütalaada diğer sanık Rustemshea Batyrov hakkında ise yaşanan korkunç ölüm olaylarıyla doğrudan illiyet bağı kuracak, cezalandırılmasına yeterli herhangi bir eyleminin bulunmaması gerekçesiyle beraat kararı verilmesi istendi. 4'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edilecek olan bugünkü duruşmada, sanıkların ve avukatlarının açıklanan bu mütalaaya karşı son savunmalarını yapmaları bekleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.