İşte Ulu Camii’nin restorasyon yol haritası! Vakıf Başkanı Sarılar tek tek anlattı
Anadolu Selçuklu Devleti döneminde inşa edilen ve 825 yıldır dimdik ayakta duran Sivas Ulu Camii’nin restorasyon çalışması kapsamında ibadete kapatılacağını geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşmıştık.
Sivas Ulu Camii Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sarılar, “Sivas Ulu Cami Çevre Düzenleme ve Restorasyon Projesi” hakkında açıklamalarda bulundu.
Anadolu’nun en eski camilerinden ve Sivas’ın gözbebeği eserlerinden olan Ulu Camii’nin tadilat sebebiyle ibadete kapatıldığını duyuran Sarılar, “Sivas Ulu Cami Çevre Düzenleme ve Restorasyon Projesi uzun zamandır hayata geçmeyi bekliyordu. Vakfımız tarafından yapılan çalışmalar neticesinde tüm yazışmalar yapılmış ve gerekli izinler alınarak tadilat süreci 25 Temmuz 2025 tarihi itibariyle başlatılmıştır. Vakıf olarak amacımız; Selçuklu Devleti’nin güzide eserlerinden olan Sivas Tarihî Ulu Cami ve Minaresi Restorasyon Projesi’ni manevi ve kültürel dokuya uygun olarak yenileyerek insanlığın hizmetine sunmak olacaktır. Gerçekleşecek tadilat, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğünün hazırlamış olduğu restorasyon projesi kapsamında olacaktır. Ulu Cami çevresindeki yapıların restorasyonlarının tamamlanmasından sonra tarihî Ulu Cami’nin restorasyona başlanılacak olması Sivas halkın da büyük bir heyecan uyandırmaktadır. Özellikle Ulu Camii yakınlarındaki Kale Projesinin yapımının devam etmesi ve Gök Medrese’nin ziyarete açılmasıyla Ulu Camii’nin tadilatı daha da anlam kazanacaktır” dedi.
İslam medeniyetinde önemli bir yere sahip olan vakıf kültürünün cami inşası ve onarılması konusunda bugüne kadar hep öncü olduğuna dikkat çeken Sarılar, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Bu bağlamda Sivas Milletvekilimiz Sayın Abdullah Güler ve Sivas Valiliği öncülüğünde Sivaslı hayırseverlerin de katılımlarıyla Sivas Ulu Cami Vakfı yönetimi şu isimlerden oluşmuştur:
Erol Sarılar (Sivas Ulu Cami Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı), Ergun Ceyhan (Sivas Ulu Cami Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı).
Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri ise Mehmet Oflaz, Ali Aksu, Adil Dalkürek, Nedim Meran, Şerafettin Darendeli.
Sivas Ulu Cami Vakfı olarak kapsamlı ve büyük bir çalışma gerektiren Sivas Ulu Cami Restorasyon Projesi’ni bir an önce hayata geçirebilmek için milletvekillerimizin, Valiliğimizin, Belediyemizin, vakıfların ve hayırsever halkımızın katkılarını ve desteklerini bekliyoruz.
Saygılarımla.”
Kaynak:Elif Elmalı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.