USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İYİ Parti'de Usulsüzlük İddiası!

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz, kurultay delegeleri listesinde usulsüzlük yapıldığını tespit ettiklerini iddia etti.

İYİ Parti'de Usulsüzlük İddiası!
22-04-2024 14:48
SİVAS
Google News

31 Mart yerel seçimlerinde istediği sonucu alamayan İYİ Parti’de sular durulmuyor. Seçim sonuçlarının ardından birçok istifanın yaşandığı be genel başkan Meral Akşener'e yönelik istifa çağrılarının yükseldiği parti, bu krizi çözmek adına olağanüstü seçimli bir kurultay kararı aldı.

f55y-yxwaaazehd.jpg

27 Nisan'da yapılmasına karar verilen kurultay için Akşener yeniden aday olmayacağını belirtirken, bazı isimler de adaylıklarını açıklamıştı. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz'un açıklamasına göre, delegelerin belirlendiği liste üzerinde usulsüzlükler tespit edildi.

KURULTAY YARGIYA TAŞINIYOR

Uz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, delegelerin listesinin incelenmesi sırasında seçme ve seçilme hakkına zarar verecek şekilde organize edilmiş usulsüzlüklerin ortaya çıktığını belirtti. Bu durumu hukuki yollara başvurarak çözmeyi planladıklarını aktaran Uz, detaylı bilgi vermek için ise hukuki süreçlerin tamamlanmasını bekleyeceklerini söyledi.

İYİ Partili Uz'un açıklaması şöyle:

"İYİ ler ve Cesurlar Hareketinin siyasi alanda vücut bulmuş hali olan İYİ Partimiz, 5. Olağanüstü Kurultayını 27/04/2024 tarihinde gerçekleştirecektir.

Genel Merkezimiz tarafından Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına 19/04/2024 tarihinde teslim edilen kurultay delegeleri listesinin incelenmesinde seçme ve seçilme hakkına halel getiren ve 146 yıllık demokratik seçim geleneğimize darbe vuracak sistemli ve organize usulsüzlükler yapıldığı tespit edilmiştir. Bu talihsiz ve üzücü vaka karşısında hukuki girişimler gün içinde gerçekleştirilecek ve hukuki düzeltmeler yapılacak olup detay açıklama hukuki müracaatlar sonrası yapılacaktır.

Kongremizin zamanında, herhangi bir şaibeye meydan vermeden ve tartışmasız şekilde icrası edilecektir. Bu hususta gerekli tedbirler alınmış olup, partimizin hiçbir üyesinin bu aşamada endişe etmesine mahal yoktur.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultay Delegelerine ve Türk kamuoyuna arz ederim."

uz.jpg

DELEGELİKLER DÜŞMEDİ İDDİASI

Geçtiğimiz bir yılda İYİ Parti’den istifa eden ya da görevden alınan il ve ilçe örgütleri içerisinde parti delegeleri de vardı. İstifa ettikleri ve/veya görevden alındıkları için bu isimlerin delegeliklerinin düşmesi gerekiyordu. Edinilen bilgiye göre İYİ Parti delege listesinde bu isimler yerine atanan isimlere delege olarak yer verildi. Fakat parti tüzüğüne göre delegelerin seçilmiş olması gerekiyor. Uz’un ifade ettiği itiraz kapsamında 150’ye yakın delegenin seçilmiş değil atanmış olduğu belirtiliyor. /Haber Merkezi/ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!