USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Kalkınma Tek Taraflı Değildir?

?Kalkınma Tek Taraflı Değildir?

?Kalkınma Tek Taraflı Değildir?
31-05-2019 07:00
Google News


AHMET TIRPAN

Bem-Bir-Sen Sivas Şube Başkanlığı´nın düzenlemiş olduğu iftar programı üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Özel İdare Müdürlüğü Sosyal Tesisleri´nde gerçekleştirilen  programa Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Soysal, Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Yılmaz ile sendika başkanları ve Bem-Bir-Sen üyeleri katıldı.

Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ?Ramazan ayı bizler için oldukça önemli. Bu mübarek günlere bizleri ulaştıran Rabbimize şükürler olsun. Bem-Bir-Sen ailesi ile birlikte iftar etmekten memnunum. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum? dedi.

?ÜZERİMİZE DÜŞENİ YERİNE GETİRMELİYİZ?

Ramazan ayının birlik ve beraberlik içerisinde yaşandığına dikkat çeken Başkan Bilgin,  ?Tüm İslam coğrafyasının huzur ve barış içerisinde iftar sofralarında buluşmasını arzu ediyoruz. Bu birlikteliğin, bu huzurun sağlanabilmesi için üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor? diye konuştu.

?TOPLUM İÇİN ÇALIŞAN BİR YAPIYA KAVUŞACAĞIZ?

Türkiye´nin son 10-15 yılda iyi bir ivme yakaladığını söyleyen Başkan Bilgin, ?Ülke olarak kalkınmada büyük bir başarı yakaladık. Ancak kalkınma tek taraflı değildir. Toplumsal kalkınma, bireyden başlayıp topluma sirayet edecek bir şekilde ilerler. Millet olarak; daha çok çalışarak, milli ve manevi değerlerine bağlı, toplumu için çalışan bir yapıya kavuşacağız. Bu vesileyle bizleri iftar programında buluşturan sendikamıza ve emek edenlere teşekkür ediyoruz? açıklamasında bulundu.

Başkan Bilgin´in ardından konuşan Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu ise  programlarına icabet eden davetlilere teşekkür ederek konuşmasına başladı.

?DİRİLELİM VE AYAĞA KALKALIM?

İftar sofrasında buluşmuş olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Pakoğlu, ?Allah´ın bize bir mucize lütfu olan Ramazan ayı geldi. Ümit ediyoruz ki İslam alemi olarak tam anlamıyla dirilelim ve içler acısı durumumuzu düzeltmek için büyük diriliş adımlarımızı atalım. Hem mümin olarak, hem İslâm toplumu olarak hem de ülke olarak dirilelim ve ayağa kalkalım.  Böyle olursa, Müslümanların bugün içinde bulundukları yürek yakıcı işgale uğramışlık, esaret, yıkım ve çöküş durumları için çare bulunmuş ve kurtuluş başlamış olur. Bu böyle olmadığı takdirde batıdaki, doğudaki, kuzeydeki İslam´dan mahrum, gafil güçler dünyayı büyük bir ateşe atacaklardır. Bugünün teknolojisi de düşünülürse bu bir nevi kıyamet kopması gibi bir olay olacaktır. Müslümanların uyanması hem kendilerini kurtaracak, hem de doğudan, batıdan, kuzeyden gelen bu felaket hücumlarını durduracaktır. Yani büyük atılımımızla yalnız kendimizi değil, bütün insanlığı kurtarmış olacağız? dedi.

ÇALIŞMALARA BAŞLANILMALI

Türkiye´nin zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Başkan Pakoğlu, ?Kriz çığırtkanlığının marifet sayıldığı şu günlerde, ekonominin iyi olabilmesi ancak sürekli bir huzur ve istikrar iklimi ile mümkündür. Bizler, yıllarca sözde varmış gibi lanse edilen manipülatif söylemlerin ve ayar vermelerin yükünü taşıdık, acısını çektik. Artık işin rengi değişti. Hayata nasıl bakarsanız hayat size farklı bir rengini gösterir. Siyah bakarsanız her yer siyahtır. Yıllardır sermayenin ve onun etrafındaki siyasi iklimin sözde gücü ile dünyayı şekillendirmeye çalıştılar ve başardılar. Türkiye uzun süreli planlama ile bu Siyonist firmaları iktisaden yenecek çalışmalara bir an önce başlamalıdır. Yaşadığımız dünyada geçerli iktisadi yapının adı kapitalizmdir. Bu sistemde paranın kimin kontrolünde olduğu önemlidir.  Çünkü ancak sermaye sahiplerinin içindeki vicdan bu sistemi değiştirebilir. Ancak Allah, her sorunun çözümünü sorunun kendisinde gizlemiştir. Doğru bakmayı bilen gözler için her şey apaçık ortadadır? açıklamasında bulundu.

?BİR OLMAYA, BİRLİK OLMAYA HAZIRIZ?

Başkan Pakoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Yiğitlik, sürekli sorunları göstermek değil, çözüm için elini taşın altına koyabilmektir. Ölümü de bir, kalımı da bir diyebilmektir. Meselemiz Türkiye ise bir olmaya, birlik olmaya hazırız. Bizler reklam yapmayı sevmiyoruz. Her daim sakin ve sessizce çalıştık. Yaptıklarımız zaten görevimizdi, dolayısıyla sorunlarımızı basın yoluyla dillendirmedik. Direkt merkezine ilettik. Anadolu irfanı bunu gerektiriyordu. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu bereketli iftar yemeğinde ne yaptık ne ettik sıralamayacağım. Daha farklı ne yapabiliriz, nasıl daha faydalı olabiliriz bunun derdindeyiz. Zor zamanda konuşmak yürek ister. Biz bu uzun yola çıkarken ilk engelde rota değiştirmek hesabı ile hareket etmedik. Ne engelleri sabırla ve birlik duygusu içinde aştık. Yine yapacağız. Ben bundan eminim. Yılmadan ve defaten vurguluyorum. Vakit, birlik vaktidir; ayrışmak, bölünmek değil. Ne kadar bir olursak o denli büyük bir gücün temsilcisi oluruz. Her fırsatta dile getiriyoruz; biz, fikirlerimizi de kazancımızı da paylaşmayı kendimize görev edinen bir yapıyız. Bizler, yeni nesiller değerlerimizi, paylaşmanın huzurunu, muhabbetin kıymetini unutmasın diye her zaman çaba gösterdik. Bem-Bir-Sen olarak, yalnızca belirli günlerde ya da Ramazan´da değil, birbirimize destek olma geleneğini, her zaman sürdürüyoruz.?

MEMURLARIN GÖZÜ ANKARA´DA OLACAK

Tüm memurların ve ailelerinin gözünün 1-20 Ağustos tarihlerinde Ankara´da olacağının altını çizen Başkan Pakoğlu, ?2019 yılı toplu sözleşme yılı. Umarım tatmin edici bir sonuçla toplu sözleşme masasından hep birlikte kalkarız.  Katılımlarıyla iftar programımızı onurlandıran siz değerli misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederken 2019 yetkimiz hayırlı olsun? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!