USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Kalkınmamız Devam Edecek?

?Kalkınmamız Devam Edecek?

?Kalkınmamız Devam Edecek?
08-01-2017 16:39
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, 2016 yılında ilimizde yaşanan gelişmeler hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. 2016 yılının ilimiz adına verimli geçtiğini anlatan Şahin, yeni yılda yapılacak hizmetlerle birlikte Sivas´ın ekonomik anlamda daha iyi hale geleceğini ifade etti.

2016 yılının en önemli konusunun FETÖ tarafından yapılan darbe girişimi olduğunu ifade eden Şahin, tüm illerimizde olduğu gibi Sivas´ta da halkın darbecilere karşı tavrını net bir şekilde ortaya koyduğunu ve günlerce sabahlara kadar meydanda demokrasi nöbeti tuttuklarını söyledi.

Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen ilimizde birçok konuda ileriye dönük adım attığını kaydeden Şahin, gerek ilimiz merkezinde gerekse tüm ilçelerimizde yeni yatırımların kazandırıldığını ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Av. Şahin, ?2016 yılında ilimiz genelinde olumlu yönden birçok gelişme yaşandı. Özellikle 1 Kasım ve 7 Hazian seçimleri öncesinde hükümetimizin Sivas için verdiği müjdeleri hayata geçirilmesi noktasında önemli çalışmalara imza attık. Bunların arasında 2. Organize Sanayi Bölgesi var. Bununla ilgili imar planı hazırlandı. Mülkiyetlerle ilgili hazırlıklar devam ediyor. Diğer taraftan 2. Teknik Üniversitesi projesi var. Yasa şuan mecliste. Milli eğitim komisyonu bu kona hakkındaki çalışmalarını sürdürüyor. Yine ilimiz adına önem arz eden Kızılırmak Projesi var. Bunun proje ihalesi yapıldı. Yakın zamanda DSİ´den proje çıkacak. Bununla ilgili de çalışmalar sürüyor. Mevlana tünelindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Geminbeli Projesindeki çalışmalarda önemli aşamalar kaydedildi. Yine Yağdonduran Tüneli önümüzdeki yıl hizmete açılacak. Aynı şekilde yıllardır gündemde olan Divriği Ulu Camii ve Divriği Kalesi´nin restorasyon çalışmaları başlatıldı. AK Parti iktidarından bu tarafa şuanki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu dünya şaheseri ile lakından ilgilenmişti. UNESCO tarafından Dünya Mirası listesinde yer alan bir eserin restorasyonu da o kadar kolay olmuyor. 2003 yılından itibaren bu restorasyon işinin ödeneği bile hazırlanmıştı. Böyle bir eserin dünyada restorasyonunu yapabilecek çok az sayıda firma var. Geçtiğimiz yıl İtalyanlarında arasında bulunduğu bir konsorsiyum işi alarak, restore çalışmalarına başladılar. Yine Raybüs hattımız Sivas ? Divriği arasında hizmete devam ediyor. Ulaşım konusunda Kangal ? Divriği ve Divriği ? Karayün arasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında Koyulhisar ? Doğanşar yol projesi var? dedi.

YILDIZ DAĞI´NA

YATIRIMLAR SÜRECEK

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinin geçtiğimiz yıl itibariyle hizmete açıldığını ifade eden Şahin, bu yıl yapılan yatırımlarla birlikte daha kaliteli hizmetler verildiğini ifade etti. Ulaşım anlamında da yeni yatırımların yapılacağını belirten Şahin, Sıcak Çermik ? Yıldız Dağı ve Havaalanı ? Yıldız Dağı yol ağıyla birlikte turizm açısından da önemli bir yatırım olacağını söyledi.

Şahin şöyle devam etti:

?Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi hizmete açılmıştı. 2016 yılında da Suni Karlama sistemi ve diğer teseslerle birlikte bu kış sezonunda da hizmete devam edecek. Bu kapsamda Sıcak Çekmik ? Yıldız Dağı ve havaalanı ve Yıldız Dağı arasında bir yol çalışmamız vardı. Bu proje Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü´nün yatırım programına alındı. Yine Seyfebeli´nden Doğanşar´a uzanacak bir yol projemiz var. Alacahan ? Gürün arasındaki yol projesi de yine yatırım programına alındı. Bu projelerimiz tamamlandığında ilimizde önemli bir eksiklik giderilmiş olacak. Bu projelerle birlikte özellikle Sıcak Çermik ve Havaalanından Yıldız Dağı´na yapılacak olan yol çalışmaları tamamlandığında ilimiz ekonomisi ve turizmine önemli bir katkı sağlanmış olacak.

İlimiz genelinde okullaşma konusunda önemli atılımlar gerçekleşti. Uluslararası İmam Hatip Lisesi bu sene açılarak eğitime başladı. İlimiz genelinde özellikle meslek liseleri ile ilgili önemli çalışmalar var. Yine ilçelerimizdeki okul çalışmalarımızda da çalışmalar devam ediyor.?

YILDIZELİ´NDE GELECEĞE

YÖNELİK BİR YATIRIM YAPTIK

AK Parti İl Başkanı Şahin, ?2016 yılı ilimizde sağlık bakımından da verimli geçti. Yıldızeli ilçemizde yeni devlet hastanesi hizmete başladı. Gürün ilçemizde devlet hastanesi inşaatında çalışmalar devam ediyor. İlçelerimizde sağlık alanında da önemli çalışmaların yapıldığı bir yıl oldu? dedi.

Yeni yapılan Yıldızeli Devlet Hastanesi ile ilgili kamuoyundaki eleştirilere cevap veren Şahin şunları kaydetti:

?Yıldızeli Devlet Hastanesi´nin her köşesini inceleme fırsatımız oldu. Yeni taşındığı günlerde birkaç sıkıntı yaşanmıştı. Ancak bu gibi sıkıntıların yaşanması normaldir. Şuanda bu sıkıntılar giderildi. Şuanda gerek ısı noktasında gerek ulaşım noktasında kayda değer bir problem yok. Orası esas itibariyle şuanda 50 yatakla hizmete açıldı. Normal şartlarda 75 yatak kapasiteli olarak planlanmıştı. Gerektiğinde bu kapasite 90 yataklı olarak da artırılabilecek. Hastanenin büyük olması küçük olmasından iyidir. Bu konu kamuoyunda farklı düşünülebilir ama bu hastanemiz Sivas ? Ankara anayolu üzerinde bulunuyor. Yine Samsun ? Tokat ? Kayseri güzergahı üzerinde bulunuyor. Yani hastanemiz hem doğu ? batı, hem de güney ? kuzey bağlantısı üzerinde bulunuyor. Yıldızeli Devlet Hastanesinin büyük ve güçlü olması Sivas için bir ihtiyaçtır. Zaten hastane her an ihtiyaç duyular bir yer değildir. Ancak Allah göstermesin kaza bela olduğunda veya vatandaşlarımızın hasta olduğu dönemlerde lazım olan bir yer. Bizim bu konuda ileriye dönük olarak tedbir almamız gerekiyordu. Şuanda Yıldızeli ilçesined 50 yataklı bir hastane yetiyor olabilir ama biz gerektiğinde burasının kapasitesini 90´a çıkartabilecek şekilde planladık. O yüzden biz hükümet olarak özellikle sağlık ve eğitim alanında geleceğe dönük projeler ortaya koymaya gayret gösteriyoruz.

Sağlık alanında yine ilimiz Numune Hastanesi´nde de bir yeni yatırımımız olacak hastaneye ek bir C blok yapılması planlanıyor. Bununla ilgili çalışmalarımız başlatıldı. Ayrıca  Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi´nde de önemli çalışmalar yapılıyor. Bizim sağlık alanındaki hedefimiz vatandaşlarımızın sağlık için il dışına gitmeye ihtiyaç duymamasını önemsiyoruz. Bu kapsamda da çalışmalarımız devam ediyor.?

?SİVAS DAMIZLIK DÜVE

MERKEZİ OLACAK?

İlimizde hayvancılık alanında yapılan çalışmaları da değerlendiren Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı´nın verdiği müjdeyle birlikte Sivas´a Damızlık Düve Merkezi´ni kazandıracaklarını ifade etti.

Şahin, ?Yine ilimizde hayvancılık alanında da önemli gelişmeler yaşandı. Örneğin arı kovanında Türkiye genelinde ilk sıradayız. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta ve kanatlı hayvanlarda önemli bir yere sahibiz. Bunu daha da artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bildiğimiz üzeri 2015 yılında tamamlanan Et Entegre Tesisleri yapılan ilave yatırımlarla birlikte 2016 yılında Et ve Süt Kurumu´na devredildi. Bu yılda Sayın Bakanlarımızın katılımlarıyla hizmete açıldı. Bu tesis ilimizin çok büyük bir ihtiyacını karşılıyor. Hayvancılık ilimizde geliştiğinde bu gelişme tarıma da yansıyacaktır.

Şuanda Türkiye´de Düve Üretim Merkezi bulunmuyor. Bu noktada belli bir sayıda Güney Amerika´dan hayvan ithal ediyoruz. İlimizde bir Düve Üretim Merkezi kurmak suretiyle ülkemzin her tarafına düve göndereceğiz ve ihtiyacımız olan hayvanı kendimiz üretmiş olacağız. Sivas bu konuya ev sahipliği yapılacak. Bunu da ilimiz adına önemli bir proje olarak görüyoruz.?

SİVAS BÜYÜKŞEHİR OLACAK

Büyükşehir yasasındaki değişikliklerin yapılacağını belirten Şahin, bunun sıkıntıları olabileceği gibi iyi yönlerinin de olacağını ifade etti.

Şahin, ?Büyükşehir Yasasında bir değişiklik yapılması planlanıyor. Bu kapsamda nüfusu 300 binin üzerinde olan illerimiz Büyükşehir olacak. Bu çalışmayla birlikte Sivas´ta büyükşehir kategorisinde yer alacak. İlimizin büyükşehir olduğunda ona göre yeni bir düzenleme çalışması olacak. Bu sürecin tabiki belirli bir zorlukları var. Faydaları da var ama bu süreç büyükşehir olmaya doğru gidiyor. 2014 seçimlerine giderken büyükşehir olan illerimiz var. Ordu, Şanlıurfa ve Mardin o dönemde büyükşehir olmuştu. Bunlar bir tecrübe yaşadılar. Sivas olarak bizim de şansımız bu. Bizden önce kırsalda yerleşim birimi olan ve yol ağı çok olan illerde de bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Bu yaşananların karşısında devletimiz de tabiki tedbirlerini alacaktır. O dönemde büyükşehir olan belediyeler kırsala yatırım götürmekte bazı zorluklarla karşılaştılar. Ama ülke olarak da bir tecrübe edinmiş olduk. Şimdi ise o aksamaların ve sıkıntıların çözümlerini ortaya koyacağız. Dolayısıyla Sivas büyükşehir olduğunda buna göre organize olup bu sıkıntıları en aza indirmeye çalışacağız. Bu tecrübeyle birlikte o dönemde yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurarak, sıkıntı yaşanmadan hizmet etmeye gayret göstereceğiz. Bu haliyle büyükşehir olmak Sivas için tabiki olumlu olacaktır? şeklinde konuştu.

KALKINMAMIZ DEVAM EDECEK

2017 yılı ile ilgili görüş ve düşüncelerini de aktaran AK Parti İl Başkanı Şahin, Sivas´ta bu yıl içerisinde önemli hizmetleri kazanacağını ifade etti.

2017 yatırımları ile ilgili bilgi veren Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

?Bu yılda devam eden büyük projelerimiz var. Özellikle Sivas Teknik Üniversitesi noktasında Meclis´te bellirli bir aşamaya geldik. Bu konuda yasanın meclisten çıkmasını ve ikinci üniversitenin Sivas´a kazandırılmasını takip ediyoruz. 2. Organize Sanayi Bölgesi yatırımını yakından takip ediyoruz. TCDD tarafından Budaklı bölgesine yapacağı Lojistik Merkez projesi var. Bu ilimiz adına gerçekten büyük bir önem arz eden proje. Yerel hizmetlerde Mevlana Tüneli´nin çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içerisinde inşallah hizmete açılması planlanıyor. Bu dönemde Kızılırmak Projesi etap etap yapılmaya başlanacak. Bunların yanı sıra şehircilikle ilgili gelişmeler devam ediyor. Geminbeli Tünelleri belirli bir aşamaya geldi. İnşallah bu dönemde Yağdonduran tünelinin açılması hedefleniyor. Yine Hızlı Tren Projesi Sivas´ın geleceğini kurtaracak projeler arasında yer alıyor. Bu projenin de 2018 yılının sonuna doğru tamamlanarak, hizmete girmesi planlanıyor. Bu noktada 2017 yılı içerisinde yoğun bir çalışma yapılması planlanıyor.

İKİLİ ÖĞRETİM YAPAN

OKUL KALMAYACAK

Yine 2017 yılında eğitim alanında da önemli çalışmalara imza atacağız. Şuanda sınıf ortalamamız 20´nin üzerinde bulunuyor. Yeni açacağımız dersliklerle bu sayıyı daha da aşağıya çekeceğiz. Ayrıca tekli öğretime geçiş noktasında önemli çalışmalar yapacağız. Yapılacak çalışmaların ardından büyük okullarımızda tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Cumhuriyet Üniversitemizi çok daha güçlendireceğiz. Özellikle sağlık alanında önemli çalışmalara imza atacağız. Yine kırsalımızda da alt yapı sorunları, içme suyu sorunları, parke taşı döşemeleri ve asfalt çalışmalarında da önemli hizmetlere imza atacağız.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!