Kangal Belediye Başkanı iddialı konuştu: Sivas'ın en büyük ilçesi olacağız
Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Kangal’ın son dönemde aldığı ve önümüzdeki dönemde alacağı yatırımlarla nüfusunun daha da artacağına dikkat çeken Öztürk, belediye olarak bu nüfus artışına paralel olarak çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

YATIRIMLAR ETE KEMİĞE BÜRÜNECEK
İlçede hayata geçirilen ve önümüzdeki süreçte yapılması planlanan yenilenebilir enerji projelerinin detaylarını paylaşan Öztürk, “İlçemiz Kangal’da son dönemlerde ciddi ve kayda değer yatırımlar olacak. Bunlar hem 2026 hem de 2027 yılında ete kemiğe bürünecek Allah nasip ederse. Özellikle enerji sektöründe ilçemiz sınırları içerisinde Havuz köyü ve Akpınar mevkiinde 1.000 megavat Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak. Yaklaşık 2,2 milyar dolarlık bir yatırım. Diğer taraftan belediye mücavir sahalarımız içerisinde olan 135 megavat GES imar planları tamamlandı. Bu GES’le ilgili çalışmayla ilçemizde 2 bin 500 - 3 bin civarı insanımız iş sahibi olmuş olacak. Bu yatırımdan hem bölge esnafımız hem ilimiz faydalanmış olacak” dedi.

BİN KİŞİNİN ÜZERİNDE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Kangal’da altın rezervinin bulunduğu alanda ilgili firmalar tarafından sondaj çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Öztürk, “Sahada çalışan ve yabancı yatırımcılarla birlikte gelen ekiplerle görüşmeler yaptık. Bu sene kısmen başlayacaklarını, gelecek yıl da tamamını faaliyete geçireceklerini bize aktardılar. Orada da yaklaşık bin kişinin üzerinde hem istihdama hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sunacak bir çalışma olacak inşallah” açıklamasında bulundu.
Sivas'ta sağlık turizminin önemli bir parçası olan Kangal Balıklı Göl Tabiat Parkı’ndaki son durum hakkında da bilgi veren Başkan Öztürk, kaplıcada Cumhurbaşkanlığı kararıyla kapsamlı bir çalışma başlatıldığını anımsattı.

Başkan Öztürk, “Yani bırakın ilimizin, ilçemizin ülkenin bir değeri olan, göz bebeği olan Balıklı Kaplıcamız nisan ayı içerisinde İl Özel İdaresi tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne devredildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan yasal düzenleme neticesinde problem görülen yerler ortadan kaldırılmış oldu. Bu sene Haziran-Temmuz ayında ihale edilip 2027 sonunda bu proje ete kemiğe bürünecek Allah nasip ederse. Hem ilçemize hem ilimize hem de ülkemize ayrı bir değer katacak. Balık yapısıyla, su yapısıyla Allah'ın bir lütfu. Bu lütuftan bizim ülkemiz, bölgemiz faydalanacak inşallah. Açık bilgidir, ülkemiz genelinde bir buçuk milyon sedef hastası var. Dünyada doğal olarak tedavi edilebilecek tek alan burası. Biz şöyle bakıyoruz: Sosyal Güvenlik Kurumlarıyla yapılacak protokollerle birlikte sevkli hasta girdiğinde buraya ilçemiz için çok iyi olacak. Yüzde 1’i gelse ki bu çok rahat olur Allah'ın izniyle. Yaklaşık 21 gün yani üç hafta tedavi görüyor bunlar. 21 günde bir 15 bin nüfus. Oranı arttırdığınız şekilde de artar sayı. Dolayısıyla bunlar şimdi konuşuluyor. Yapı ortaya çıktığında siyasi büyüklerimize, bakanlıklarımıza biz bu konuyu taşırız” şeklinde konuştu.

İlçeye son dönemde yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla birlikte nüfusun 18 ila 20 bin kişi civarında artmasını beklediklerinin altını çizen Başkan Öztürk, “Belediye olarak biz ne yapıyoruz? Biz 2 yıldan beri 20 bin kişiyi barındıracak altyapıların çalışmasını yapıyoruz. Nedir bunlar? Sosyal donatı alanları, spor alanları, konut alanları, ticaret alanları, iş hanları. Bunlarla ilgili de ciddi çalışmalar yapıyoruz. 5-6 tane büyük projemiz var, Kurban Bayramı'ndan sonra projelerimiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak. Yatırımcılarımıza şunu diyoruz: İlçemize gelecek misafirlerimizin konaklayabileceği oteller, pansiyonlar açısından her türlü yatırıma açık bir bölge. Gerek arsa yerinde, gerek imar yönünde herkesin önünü açabilecek imkanımız var, yerimiz var. Belediye mülkü olan arsalarımız var. Bu tür yatırımcılara da böyle destek olacağız inşallah” şeklinde konuştu.

İlçede imar revizyon planı çalışması yapacaklarını kaydeden Başkan Öztürk, “Nüfusun 2, 2 buçuk katına çıkacak olmasından dolayı mevcut imar planları yetersiz kalıyor. Pansiyon olsun, otel vesaire olsun bununla ilgili de bir imar planı revizyonuna gidiyoruz. İhalesini gerçekleştirdik. Bölgeye yatırım yapacak insanlarımıza da imarla ilgili yasal çerçeve içerisinde kalmak koşuluyla her türlü desteği vereceğimizi buradan söylemek istiyorum” dedi.

Başkan Öztürk, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:
“İlçe belediyesiyiz. Yasal olarak çalışmamız gereken alanlar var. Asli görevlerimiz Belediye Kanununun 14’üncü maddesinde belirtilmiştir. Ne deniyor orada? İmar, içme suyu, kanalizasyon, kentsel altyapı, üstyapı, sosyal donatı alanlarında çalışma yapabilirsin deniyor. Yaklaşık 21 civarı başlık var. Her başlıkta dolu dolu çalışıyoruz. Mesela bizim bölgemizde sıcak asfaltla ilgili bir çalışma olmamıştı. Geçmiş görev yaptığımız dönemlerde biz kilitli parke taşı yaptık ama doğal gazımız yoktu, içme suyumuz yoktu, kanalizasyonumuz yoktu, yağmur suyu hattımız yoktu. Fiber optik kablolarla ilgili bir çalışma yoktu. Bunları tamamladık. Şimdi bunların üzerinde BSK dediğimiz bitümlü sıcak karışım asfalt yapıyoruz. 2 yıl içerisinde yaklaşık 35 bin ton sıcak asfalt yaptık. Bu sene de Allah nasip ederse 25 bin ton sıcak asfalt yapacağız. Gelecek yıl yani 2027 sonunda da ilçenin tamamı sıcak asfalta kavuşmuş olacak. Diğer taraftan üstyapıda bahsettiğimiz çalışmalar devam ediyor sahada. Bunları hayata geçireceğiz. İddialı konuşuyoruz. Ayağımız yere basarak, bilerek söylüyoruz. Rahatlıkla söyleyebilirim; dönemimiz bittiğinde Sivas'ın nüfus yönünden, ekonomik yönden en büyük ilçesi Kangal'ımız olacak.”





Kaynak:Elif Elmalı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.