Karahan'dan sert tepki: Kabul edilemez
Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin 52’nci kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen programda görev yapan gazetecilere yönelik yaşananları sert sözlerle eleştirdi.
Karahan, “Şehrimizin göz bebeği konumundaki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin 52’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla 4 Eylül Kültür Merkezi’nde bir program düzenlenmiştir” dedi. Programı takip etmek üzere gazetecilerin her zaman olduğu gibi görev başında olduklarını vurgulayan Karahan, “Kentte gecesini gündüzüne katarak, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan görev yapan meslektaşlarımız da bu program için salondaki yerlerini almıştır” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu belirten Karahan, “Mesleğini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımız, ne yazık ki YÖK Başkanlığı’nın özel kalem ve protokol görevlileri tarafından ‘had ve hududu aşan’ bir şekilde sözlü ve fiili saldırıya maruz kalmıştır” diye konuştu. Söz konusu görevlilerin, “tahammül sınırlarını aşan bir tavır sergilediğini” dile getiren Karahan, “Meslektaşlarımıza yönelik tehditkâr sözler kullanılmış, yalan ifadelerle suçlu gibi gösterilmeye çalışılmış ve hatta kurumlarına şikâyet edilerek baskı altına alınmak istenmişlerdir” dedi.
Karahan, olayın gazetecilerin sağduyulu yaklaşımı sayesinde büyümeden sona erdiğini belirterek, “Buna rağmen fiziki saldırıya uğrayan meslektaşlarımız darp raporu alarak söz konusu kişilerden şikâyetçi olmuştur” ifadelerini kullandı.
Sivas’ın ev sahipliği yaptığı bir programda böyle bir durumun yaşanmasını “asla kabul edilemez” olarak nitelendiren Karahan, “Ev sahibi olan gazetecilere yönelik sözlü, fiili ve tehdit içeren bu saldırı tahammül sınırlarını aşmıştır” dedi. Karahan, “Sivas’a kent dışından gelen herkes bu şehrin misafiridir ve baş tacıdır. Ancak misafirin ev sahibini yok sayması ne görülür ne de anlaşılır bir tutumdur. Bu, açıkça ‘saygısızlık’ ve ‘haddini bilmemektir’” ifadelerini kullandı.
Olay sonrası yapılan araştırmalara da değinen Karahan, “Söz konusu görevlilerin daha önce de farklı illerde benzer olaylara karıştıklarının ve bunu adeta bir alışkanlık haline getirdiklerinin anlaşıldığını” söyledi. Bu durumun, “Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olan YÖK’ün kuruluş amacına tamamen zıt” olduğunu vurgulayan Karahan, “Bu tür davranışlar YÖK’ün saygınlığına gölge düşürmektedir” dedi.
Açıklamasının devamında Karahan, “Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak kentte görev yapan meslektaşlarımıza yönelik bu kabul edilemez saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz” ifadelerine yer verdi. YÖK Başkanlığı’na çağrıda bulunan Karahan, “Gittikleri her programda olay çıkararak kurumlarını kamuoyu önünde zor durumda bırakan bu kişiler hakkında gerekli idari yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz” dedi.
Karahan, sözlerini “Kentin en önemli eğitim kurumunun kuruluş yıl dönümü gibi anlamlı bir programın bu tür olaylarla gündeme gelmesi ve asıl amacın gölgede kalmış olmasından derin üzüntü duyuyoruz” ifadeleriyle tamamladı.
Kaynak:Hayrullah Ağkaş


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.