Karasu’dan sert tepki!

Karasu’dan  sert tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara'da eylem yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine yönelik polis müdahalesine tepki göstererek, "Öğretmene şiddet, ülkenin geleceğine yönelmiş saldırıdır" dedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının önündeki basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na yürümek istedi. Öğretmenlere polis müdahale etti.

Basının görüntü alması engellenirken, ablukanın içerisinden, “Polis bize şiddet uyguluyor, kalkanlar şiddet görüntülenmesin diye havaya kaldırılıyor” sesleri yükseldi.

Bir öğretmen annesi, öğretmenin ters kelepçeyle gözaltına alındığı sırada yanında yer aldı. Anne, çocuğunun gözaltına alınmasına karşı polislere gözyaşı döktü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Karasu, “Ankara’da en temel anayasal haklarını kullanan Özel Sektör Öğretmenlerine ve Mülakat Mağduru Öğretmenlere yönelen şiddet, gözaltılar ve kötü muamele; eğitim emekçilerine, hukuka ve insan onuruna yönelmiş ağır bir saldırıdır. AKP iktidarının ülkemizi sürüklediği baskı düzeni, hak arayan her kesimi susturma çabasını her geçen gün daha da büyütmektedir. Bugün işkenceyle gözaltına alınan eğitim emekçileri; çocuklarımızın geleceğini omuzlayan, Cumhuriyetin yarınlarını yetiştiren öğretmenlerdir. Onların talebi ayrıcalık değil; öğretmenlik mesleğinin hakkıyla tanınması, özlük haklarındaki adaletsizliklerin giderilmesi, aynı işi yapan eğitim emekçileri arasındaki eşitsizliklerin sona ermesi ve atamaların sadakate göre değil, liyakat esas alınarak yapılmasıdır. Hak aramak suç sayılamaz. Barışçıl ve demokratik mücadele, bu ülkenin ortak kazanımıdır. Öğretmenlerine cop gösteren anlayış, geleceğine duvar örer; öğretmeninin sesini duyan toplum ise yarınlarını büyütür. Öğretmene şiddet, ülkenin geleceğine yönelmiş saldırıdır. Dayanışmamız, eğitim emekçilerimizle ve örgütlü oldukları Emek Örgütleri ile omuz omuzadır!” dedi.

ekran-alintisi.jpg

Kaynak:Yusuf Güven

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.