USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KARİYER GÜNLERİ´NİN İKİNCİSİ YAPILDI

KARİYER GÜNLERİ´NİN İKİNCİSİ YAPILDI

KARİYER GÜNLERİ´NİN İKİNCİSİ YAPILDI
26-04-2017 06:00
Google News


RUHİ DEMİR

Konferans; Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Evren Gölge,  İTÜ İnşaat Fakültesi Geometrik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rahmi Nurhan Çelik, Sistem A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanışık, Ölçen Harita İnş. Müh. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Müdürü Özhan Kaynarca, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Program C.Ü Dekan Yardımcısı Yrd. Dr. Evren Gölge´ nin açılış konuşmasıyla başladı. Yrd. Dr. Gölge; "Biliyorsunuz işsizlik ülkemiz için yüzde 11.5 ama genç işsizlik yüzde 25. Demek ki bir ay sonra her dört kişiden biri işsiz kalacak" dedi. Endüstri´ nin 4.0 gerilediğini de belirten Gölge, "Artık makineler nesneler çok ucuzlayacak, her şeyin içerisinde bir çip olacak ve bunlar internette birbirine bağlı olacak. Mühendislik dallarının bu gelişmelerden etkilenmemesinin imkansız olduğunu belirten  Gölge son olarak öğrencilere "burada öğrendiğinizi daha ileriye taşımak durumundasınız" diyerek öneride bulundu.
Sistem AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanışık konuşmasında öğrencilere bir örnekle kuvvetli olmaları gerektiğini anlattı. Kartal´ ın kuşların içinde en güçlü ve kuvvetli olduğunu belirten Tanışık şu örnekle sözlerine devam etti: Günlerden bir gün kartal havalanmak için sürekli daireler çiziyor. Bakıyor aşağıda bir kafes görüyor ve kafesin yanına konuyor. Kafesin içindekine ben kartalım sen kimsin diyor. Kafesteki ise ben yaşamım dediğinde kartal peki ne işin var kafeste diyerek şaşırıyor. Ben mahpusum, beni burada mahpus tutuyorlar peki mutlu musun içerde kalmaktan, değilim diyor. Peki, ben güçlüyüm seni buradan çıkarmamı ister misin isterim diyor. Kafesin içerisindeki yaşam kafesin kartaldan uzak köşesine çekiliyor ve kartal güçlü pençeleri ile kafesi aralıyor. O açılan aralıktan kafasını çıkarıyor, bir sağa bakıyor bir sola bakıyor, panik içerisinde bir daha kafesin en arka köşesine kaçıyor.  Kartal sinirleniyor açtım niye çıkmıyorsun, çıkacağım ama ben burada güvendeyim dışarıda özgürlük var ama ben burada kendimi güvende hissediyorum çıkmayacağım diyor.  Kartal çok sinirleniyor ve pençeleri ile yaşamı kafesten içerisinden alıp başlıyor yükselmeye. Yaşam panik içerisinde Allah´ım ben ne yaptım, gözlerini kapatıyor korku içerisinde ama kartal yükseldikçe yükseliyor. Birden bırakıyor yaşam taş gibi düşmeye başlıyor. Tam yeryüzüne düşecekken can havliyle çırpınırken bir su birikintisinin yanına konuyor. Yaşam suya bakıyor iki kartal. Sağına bakıyor bir kartal, soluna bakıyor kartal yok. Gün batımına sağındaki kartal uçuyor. Tekrar suya bakıyor bir kartal. İşte o zaman fark ediyor kendisinin bir kartal olduğunu.
Konuşmacılardan Ölçen Harita İnş. Müh. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Müdürü Özhan Kaynarca ise öğrencilere "Yerel yöntemlerle harita üreteceksiniz, bir kasabanın haritasını sokak sokak, binaların köşelerini, tretuvarlarının detaylarını, elektrik direklerini, rögar kapaklarını, detayı kaçırmamak kaydıyla hepsini siz yapacaksınız" diyerek çalışacakları saha hakkında bilgiler verdi.
İTÜ İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü´nden Prof. Dr. Rahmi Nurhan Çelik´ de "Jeoloji bilim dalının bu mesleğin en kapsayıcı dalı olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: Biz üzerinde yaşadığımız yeryüzü için özellikle çalışırız ve biz çalıştıktan sonra diğer disiplinler o yeryüzünün üzerindeki detayları çalışmaya başlarlar". Fotogrametri, Uzaktan Algılama, Ölçme Tekniği, Kamu Ölçmeleri ve Arazi Yönetimi olarak söyleyebileceğimiz coğrafi bilgi sistemi veya mekansal bilgi sistemleri dediğimiz bir alan var diyen Prof. Dr. Çelik CBS sistemine dikkat çekti. Coğrafi bilgi sitemini vemekansal bilgi sitemini sistem yapan konum bilgilerini ürettiklerini söyleyen Prof. Dr. Çelik yapının çekirdeğinde oturduklarını belirtti.
Program bitişi ise belge takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!