USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kazanan Sivas Oldu! Mahcup Edeceğim

31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkan Dr. Adem Uzun, belediyede düzenlenen törenle görevi selefi Hilmi Bilgin’den  devraldı. Kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslenen Uzun, Büyük Birlik Partisi rozetini çıkardığını ifade ederek “Artık Türk bayrağı rozetini taktım. Bu şehrin belediye başkanı olarak 365 bin kişiye hizmet eden bir belediye başkanı olacağım. Artık şehrimizi hep birlikte yöneteceğiz. Kazanan Sivas oldu” dedi.

04-04-2024 15:37
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Sivas'ta Belediye Başkanlığını kazanan Büyük Birlik Partili Dr. Adem Uzun, görevi Hilmi Bilgin’den  devraldı.

Başkanlık makamında yoğun bir katılımla gerçekleştirilen devir teslim töreni, samimi görüntülere sahne oldu.

Karşılıklı çiçek ve hediye takdiminin ardından Başkan Uzun, selefi Başkan Bilgin’i kapıya kadar uğurladı.

ŞEHRİMİZİ HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Dr. Uzun, daha sonra belediye binası önünde Sivaslılara hitap etti. Yerel seçimlerin başta şehrimiz ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni eden Bilgin,  “Sivas halkının teveccühleriyle Sivas Belediye Başkanı seçilmiş bulunmaktayız. Rabbim inşallah beni sizlere karşı mahcup duruma düşürmez. Her yerde ifade ediyorum. Artık şehrimizi hep birlikte yöneteceğiz. Kazanan Sivas oldu diyorum. Bundan sonraki süreçte Sivaslı kardeşlerimizle, ağabeylerimize, ablalarımızla diyoruz ki şehir hepimizin. Bundan sonra hepinizin başkanı olacağım. Ekibimle birlikte bu şehri hepimiz yöneteceğiz diyoruz” dedi.

PARTİ ROZETİNİ ÇIKARTTIM

Sivas’ta tüm kesimlerden oy aldığına dikkat çeken Uzun, “Farklı kesimlerde, farklı siyasi görüş, farklı düşüncelerde birçok Sivaslı kardeşimiz ‘değişim’ dedi ve değişimin iradesini bizden yana gösterdi. Biz bunun farkındayız. Geldiğimizde de bizler bu düşüncelerle şehrimizi yöneteceğiz. Şu an Sivas Belediye Başkanı olarak göreve başlamış bulunmaktayım. Parti rozetini çıkarttım artık Türk bayrağı rozetini taktım. Bundan sonraki süreçte de bu şehrin belediye başkanı olarak 365 bin kişiye hizmet eden bir belediye başkanı olacağım. Bunu özellikle sizlerin huzurunda şimdiden taahhüt ediyorum. Belediyemizin kapısı sizlere olacak. Her yerde şunu söylüyorum. Bu kardeşinizi çarşıda, pazarda, sokakta, her yerde göreceksiniz. Artık Sivas'ta yeni bir siyasi profili hepiniz göreceksiniz. Tıpkı Avrupa’da olduğu gibi halkla iç içe olan, halkın derdiyle dertlenen, halkın sevincine ortak olan bir belediye başkanı kardeşinizi seçtiniz. Bugün itibariyle bunu özellikle ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

SORUNLARIN HEPSİNE EL ATACAĞIZ

Sivas’ın sorunlarının farkında olduklarının altını çizen Uzun, “Bugünden itibaren güçlü bir yönetim oluşturacağız. Liyakatli ve ehil kadrolarımızda artık şehrimize hizmet etmenin zamanı geldi diyoruz. Seçim döneminde en büyük gördüğüm sorun ulaşımdı. Su ciddi bir sorundu. Bunların dışında şehrimizin dokunulması gereken daha birçok sorun var. Bu sorunların hepsine el atacağız. Sizlerden ben çok kısa bir süre istiyorum. Önce kadromuzu kurup sonra sorunlara hep birlikte dokunacağız” ifadelerine yer verdi.

BARINAĞIN YETERSİZ OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Sivas’ta sosyal medyada sokak hayvanları üzerinden linç kampanyası başlatıldığını gördüklerinin altını çizen Uzun, “Bugün görevimize başladık. Bugün 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü. Sevimli dostlarımız bize Rabbimin birer emaneti. 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nü kutluyorum. Sokak hayvanlarının bir sorun olduğunu biliyoruz. Ortak paydaşlarımızla birlikte oturacağız, istişarelerimizi yapacağız. Bu sorunu hep birlikte ortak akıl ve istişareyle çözeceğiz. Şu anki barınağın yetersiz olduğunu biliyoruz. Rehabilitasyon çalışmalarımızı arttıracağız. Daha doğal ortamlarda sokak hayvanlarımıza sahip çıkacağız. Ben şimdiden Sivas'taki tüm hayvanseverlerimize, hatta Türkiye'deki hayvanseverlerimize bu konuda söz veriyorum. Patipark Projemiz, bunların dışında rehabilitasyon merkezinin doğal ortamlarda güçlendirilmesi, bunların yanında bir mama üretim merkezinin şehrimize kazandırılması projelerimiz arasındaydı. Bunları gerçekleştireceğiz.  Bugün, Türk siyasi tarihinin en önemli aktörlerinin başında gelen rahmetli Alparslan Türkeş'in ölüm yıl dönümü. Rahmetli Alparslan Türkeş'i saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusudur. Ülkücü hareketin lideridir. Bunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Kendisini de tekrar ifade ediyorum rahmetle ve saygıyla anıyorum” dedi.

Sivaslıların “değişim” dediğinin altını çizen Uzun, “Artık ‘yenilik’ dediniz. O zaman sizler mesajınızı verdiniz, bizler mesajımızı aldık. Bundan sonraki süreçte çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Yeni bir Sivas, gelişen bir Sivas, üreten bir Sivas’ı hep birlikte inşa edeceğiz. Sivas dışındaki, yurt dışındaki hemşehrilerime, sesleniyorum:  Geldiğinizde Sivas'taki değişim imajını sizlere göstereceğiz. Bizler çalışacağız. Artık göç veren bir şehir değil, tersine göçü alan bir Sivas’ı bugün itibariyle başlatıyoruz. Görev ve sorumluluklarımızın farkındayız. Göreceksiniz bu kardeşiniz ekibiyle birlikte sizleri mahcup etmeyecek. Birçok projeyi söz verdik. Hepsini tek tek tek başaracağız. Bazı haber sitelerinde görüyorum, linç kampanyaları şimdiden başlatılmış. Bazı yandaş medyaların yaptıkları algı operasyonlarına gülüp geçiyoruz. Cevabımı 5 yıl içerisinde vereceğim. Hepsi mahcup olacak. Birileri değişim istemiyordu. Birileri Sivas yerinde saysın istiyordu. Biz değişim için geldik, yenilik için geldik, gelişim için geldik. Biz buradayız. İnanıyoruz ki 5 yıl içerisinde de çok büyük hizmetleri hep birlikte yapacağız. Alevisinden Sünnisine, sağcısından solcusuna tüm farklı görüşlerin başkanıyım. Bunu herkes böyle bilsin” açıklamasında bulundu.

PARTİZANCA DÜŞÜNCELERİNİZİ BİR KENARA BIRAKIN

Sivas Belediyesinde görev yapan personele de seslenen Uzun, “Belediyede çalışan arkadaşlarıma şu mesajı veriyorum: Herkes sakin olsun,  herkes rahat olsun. Biraz önce yukarıda da söyledim. Ben 5 yıllığına geldim. Halkımız 5 yıllığına bana yetki verdi. Sizler burada kalıcısınız. Herkes işinin başında çalışmaya devam etsin. Bu şehir hepimizin. Bu şehre hep birlikte sahip çıkacağız. Partizanca yaklaşımlar, partizanca düşüncelerinizi bir kenara bırakın. Sivas Belediyesi'nin birer personelisiniz. Sizden şunu istiyorum: Bir hafta önce nasıl çalışıyorsanız aynı şekilde herkesin çalışmasını istiyorum. Hizmet edeceğiz. Şehrimizin hizmete ihtiyacı var. Çalışmaya geldik diyorum” ifadelerine yer verdi.

Sivas Belediye Başkanı Dr. Uzun, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli hemşehrilerim seçimzamanında bir söz vermiştim. ‘Sivas kadınların ve gençlerin şehri olacak’ demiştim. ‘Yaşlıların şehri olacak’ demiştim. ‘Artık şehrimizi hep birlikte yöneteceğiz’ demiştim. Ve size ben ilk müjdemi veriyorum. ‘Bir belediye başkan yardımcımız kadın olacak’ demiştim.  ‘Cumhuriyet tarihinin ilk kadın belediye başkan yardımcısı bizim dönemimizde atanacak’ demiştim. Şimdi ilk kadın belediye başkan yardımcımızı  sizlerle tanıştırıyorum. Avukat bir arkadaşımız. Kendisi hukukçu. Aynı zamanda birinci sırada da meclis adayımızdı. Esra Meran Uslu hanımefendi başkan yardımcımız olacak. ‘Sivas kadınların şehri olsun. Kadınlar belediyemize gelsin. Kendilerine bir muhatap bulsun ve artık Sivas'ta dışarıdan gelenler geldiğinde sokağında, çarşısında ticaretinde, sosyal hayatında her yerde kadınlarımızı görsün’ demiştim. Esra Hanım Sivaslı kadınlarımızla birlikte benimle sizlerin arasında köprü kuracak bir kadın belediye başkan yardımcımız, şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Tekrar Sivas halkına destekleri için, iradelerini bizden yana kullandıkları için teşekkürlerimi sunuyorum.”

KADINLARIMIZA VERDİĞİ DEĞERİ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Esra Meran Uslu ise “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sayın Belediye Başkanımız Adem Uzun beyefendi bana bu görevi vererek kadınlarımıza verdiği önemi ve değeri bir kez daha göstermiş bulunmakta. Tüm kadınlarımız adına kendisine şükranlarımı sunuyorum. Sayın Belediye Başkanımız Adem Uzun öncülüğünde tüm belediye ekibimizle birlikte kadınlarımız, çocuklarımız ve tüm Sivas halkımıza hizmet etmekten onur ve mutluluk duyacağız. Hepinize teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Uslu’nun konuşmasının ardından vatandaşlar Uzun’u tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!