Kazdağları eteklerinde yangın! Dumanlar körfezden görülüyor
BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları eteklerinde yer alan Fatih Mahallesi'nde orman ve zeytinlik alanda yangın çıktı.
Edinilen bilgilere göre, saat 14.00 sularında başlayan yangın, bölgede hızı saatte 65-70 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli poyrazın etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine yaklaştı. Alevlerin zeytinlik ve çamlık alanda etkili olması bölge sakinlerinde paniğe neden oldu.
İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Alevlerin kontrol altına alınması için ekipler karadan arazözlerle, havadan ise yangın söndürme helikopterleriyle yoğun bir çalışma sürdürüyor.
Jandarma ekipleri yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla geniş çaplı soruşturma başlattı.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.