USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu: "Sivas Şaha Kalkacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar günü yapılacak seçimler öncesi Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile birlikte Sivaslılara hitap etti.  Göreve seçilmesi halinde Sivas Demir Çelik Fabrikasını (SİDEMİR) 6 ay içerisinde kamulaştırarak binlerce kişinin çalışacağı bir tesis haline getireceğini söyledi.

11-05-2023 15:30
SİVAS
Google News

Mehmet Fatih AKGÜL 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen miting  kapsamında Sivaslılara hitap etti.

Millet İttifakı ortağı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın  da katıldığı mitinge binlerce  Sivaslı katıldı.

ÜLKEMİZİ DEMOKRASİ BAYRAMINA GÖTÜRÜYORUZ

Miting kapsamında ilk önce Babacan konuştu.  Ekonomi üzerinden hükümete yüklenen Babacan; 14 Mayıs’ta Türkiye’de demokrasi bayramı kutlanacağını ifade ederek “Siz Erdoğan'a bakmayın. Kendisi kavgacı, aşağılayıcı üslubuyla ülkeyi adeta bir savaş atmosferine sokmaya çalışıyor. Yok iç güçlermiş, yok dış güçlermiş. Palavranın biri bin para. Erdoğan'ın rotası öfke, nefret, kavga, çatışma ama biz ülkemizi demokrasi bayramına götürüyoruz. Tıpkı geçmişte olduğu gibi sandıkta oylarımızla iktidarı değiştireceğiz. Müsait bir yerde indireceğiz onları. İnanın tereyağından kıl çeker gibi kolay, çabuk ve hızlı olacak. Hiç gözünüzde büyütmeyin. Hep beraber, millet olarak sağlam durduktan sonra; seçim sandığının başına geçtiğinizde o vicdanınızla baş başa kaldığınızda inşallah bu iş bitecek” dedi.  

HAYALLERİMİZ VE HEDEFLERİMİZ ÇOK YAKIN

“Haklı kazanımlarımızı kaybetmemek için bize destek vermenizi bekliyoruz” diyen Babacan,  “Evlatlarınız için bize destek vermenizi bekliyoruz. Torunlarımızın Türkiye'si için bize destek vermenizi bekliyoruz. O sandık günü sakince gidip kabinde vicdanınızla baş başa kaldığınızda desteğinizi bizden yana kullanmanızı bekliyoruz, arzu ediyoruz, talep ediyoruz. Biz ‘Birlikte deva var’ diyerek mührü Sayın Kılıçdaroğlu'nun isminin altına basmanızı istiyoruz. İnanın bu ülke sizlerin hayalindeki ülke olacak. Çok uzak değiliz. Hayallerimiz ve hedeflerimiz çok yakın. İnanın bildiğinizden daha yakın. Ülke çok kötü yönetiliyor. Çok yazık oluyor ülkemize. Dürüst ve ehil insanlar işbaşına geldikten sonra çözülemeyecek bir sorunu yok bu ülkenin” diye konuştu.

Babacan’ın ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise göreve seçilmesi halinde Sivas Demir Çelik Fabrikasını (SİDEMİR) 6 ay içerisinde kamulaştırarak binlerce kişinin çalışacağı bir tesis haline getireceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu; “Sivas  Anadolu’nun göbeğinde, bereketli toprakları var. Cumhuriyet döneminde yapılan büyük ve güzel yatırımları var. Demiryolunun Türkiye'de merkeziydi burası. Ne oldu da 14 milletvekili çıkaran Sivas şimdi 5 milletvekili ancak çıkarabiliyor. Ne oldu? Bu soruyu vicdan sahibi her arkadaşıma soruyorum, her Sivaslı kardeşime soruyorum. Neden biliyor musunuz? Ben söyleyeyim. ‘Sivas oyları çantada keklik, fabrika yapsak da, yapmasak da, Demir Çelik Fabrikasını satsak da satmasak da nasıl olsa oylar çantada çektik, bize oy veriyorlar, önemli değil’ diyorlar. Siz önemli bir kentsiniz. Güzel bir kentimiz. Sivas coğrafyası sıradan bir coğrafya değil. Size sözüm var. Göreceksiniz Sivas Demir Çelik Fabrikasını  kamulaştıracağım, binlerce işçi, binlerce Sivaslı orada çalışacak. 22 yıldır yapmıyorlar. Yapamıyorlar. Sizi düşünmüyorlar. Evlatlarınızı düşünmüyorlar. Herkes nerede? İstanbul'a gidiyor. Ankara'ya gidiyor. İzmir'e gidiyor. Denizli'ye gidiyor. Bursa'ya gidiyor. Acaba asgari ücretle iş bulabilir miyim diye. Neden arkadaşlar? Burada iş yaratın. Burası bizim toprağımız değil mi? Yapamadılar. Bay Kemal 6 ay içinde o fabrikayı kamulaştıracak ve Sivaslılara tahsis edecek. Göreceksiniz. Bir şey daha. Ayrımcılık benim kitabımda oktur. İnsan insandır, başımın üstünde yeri vardır. Görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, benim başımın üstünde yeri vardır. İnsana  saygı duyarım ve onun dertleriyle dertlenmesini bilen birisiyim. O nedenle ayrımcılığa karşı çıkmak lazım. Ayrımcılık sadece insanlar arasındaki ilişkide değil yatırım yapıyorsanız orada da ayrımcılık olmaması lazım. Bir sanayi bölgesi var, bir de yeni açılan bir sanayi bölgesi var. İki sanayi bölgesi arasında teşvikler farklı. Niye farklı. Çünkü ‘Önce yatırım yapanları cezalandıracağız, sonra yatırım yapanlarını da ödüllendireceğiz’ diyorlar. Böyle bir anlayış devlet yönetiminde olmaz.  Devlet adaletle, liyakatle, bilgiyle yönetilir. Bütün bunlar olmadığı takdirde böyle farklı kararlar ve rahatsız edici uygulamalar çıkıyor ortaya. Onun da sözünü Sivaslı sanayicilere, Sivaslı yatırımcılara veriyorum. Teşvik Sivas’ın tamamını kapsayacak, sadece bir bölgeyi değil.  Sivas'ı, Orta Anadolu'nun en güçlü kentlerinden birisi haline getireceğiz. Hiç endişe etmeyin. Burasının içinin boşaldığını biliyorum. Göreceksiniz. Sivas'ın nasıl şaha kalktığını göreceksiniz. Anadolu'nun nasıl uçuşa kalktığını göreceksiniz. Zaten hedefimiz 5 yıl içinde İstanbul'un nüfusunun 2 buçuk milyon azaltmak ve o insanları Anadolu'ya getirmek. Anadolu'da onlara çok ama çok iyi imkanlar sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Millet İttifakı’nın vekil adayları ve il başkanlarının vatandaşları selamlamasının akabinde miting sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!