Konser Büyük Beğeni Topladı

Konser Büyük  Beğeni Topladı
Konser Büyük Beğeni Topladı


Hayrullah AĞKAŞ

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından Makamdan Makama konseri düzenlendi.

Eğitim Fakültesi B Binası Güzel Sanatlar Bölümü Ekrem Zeki Ün Dinleti Salonu´nda gerçekleştirilen konsere öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencilerinin almakta oldukları Geleneksel Türk Sanat Müziği dersi kapsamında hazırlanan konser 8 basit makamdan seçilmiş olan şarkı formundaki eserlerden oluştu.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anasanat Dalı Başkanı ve konseri yöneten Prof. Dr. Mustafa Hilmi Bulut önderliğinde gerçekleşen konserde;  Kemal Emin Bara´nın bestelediği Bağı Hüsnün O Güzel Gülleri Soldu,  Şerif İçli´nin Bestelediği Ezelden Aşinanım Ben Ezelden Hem Zebanımsın,  Zekai Dede Efendi´nin bestelediği Yine Bağlandı Dil Bir Nev Nihale,

Fehmi Tokay´ın bestelediği O Ahu Bakışlara Bir Anda Kandı Gönülüm,  Şükrü Tunar´ın bestelediği Söylemem Derdimi Kimseye, Muzaffer İlkarı´ın bestelediği Mademki Gidiyorsun Bırakıp Burda Beni, Dede Efendi´nin bestelediği Şu Karşıki Dağda Bir Yeşil Çadır, Saadettin Kaynak´ın bestelediği Tel Tel Taradım Zülfünü ve  Saadettin Kaynak´ın bestelediği Benim Yarim Gelişinden Bellidir adlı eser seslendirildi.

Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konser dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.