USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KOZAKLI KADAR OLAMADIK!

KOZAKLI KADAR OLAMADIK!

KOZAKLI KADAR  OLAMADIK!
02-05-2018 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Kangal Balıklı Kaplıcanın hak ettiği yere gelmesi için herkesi el birliğiyle hareket etmesi gerektiğini belirtti. Kaplıca konusunda Kangal Belediyesi olarak hukuksal mücadelelerinin devam ettiğini belirten Öztürk, ?Amacımız burasının Kangal Belediyesi´ne geçmesi ya da başka bir şey değil. Bizim ilçemizin burada bir hakkı varsa biz bunu sonuna kadar ararız? dedi.

Kangal Balıklı Kaplıcaya il dışından gelen insanların hayal kırıklığı yaşadıklarını vurgulayan Kangal Belediye Başkanı Öztürk, ?Burada bizim bir serzenişimiz vardı. Dışarıdan gelen bir insan hayal kırıklığı yaşıyor. Buraya gelenler 80-100 bin nüfuslu daha güzel tesisler hayal ediyor. Burada verilen hizmet günümüz şartlarını karşılamıyor? ifadelerini kullandı.

Öztürk şöyle devam etti:

?Devlet zamanında şu şu şartları yerine getirirsen sen işlet demiş. O günkü şartlarda da yüklenici firma şartları yerine getirip işi almış. Biz de diyoruz ki 1994 yılında yapılan ihalenin şartlarının belirlendiği gün ile bugünkü yapıda hizmeti isteme kalitesi arasında çok farklar var. Yüklenici diyor ki burası ile ilgili sözleşme var ben izinsiz bir şey yapamam. Bürokrasi diyor ki elimde sözleşmem var bir şey yapamam. Bu sözleşmedekiler ayet değil.  İki taraf oturur, hatta ilçenin siyasetçilerine ve STK´larına da bu halinden memnun musunuz diye sorulsa memnun değiliz sonucu çıkar. Buradan memnun olunması için talepler belirlenir ve sözleşme yenilenir.?

?KOZAKLI´DA 4 BİN 500

YATAK KAPASİTESİ VAR?

Geçtiğimiz dönemlerde Kozaklı´ya gittiğini ve birkaç gün orada kaldığını belirten Öztürk, ?Kozaklı´nın Merkez nüfusu 7 bin 500. Bakıyorum insanlar seracılık yapıyor, hayvancılıkla uğraşıyor. Neden seracılık yaptıklarını soruyorum. Bana şu cevabı veriyorlar. Ben bunları yetiştiriyorum. Sonra götürüp buradaki otellere satıyorum. Hemen paramı da alıyorum. Hayvancılıkla uğraşan insan hayvanını kesip götürüyor. Süt ve yoğurt gibi gıdalar da aynı şekilde? dedi.

7 bin 500 nüfuslu bir yerde 4 bin 500 yatak kapasitesi olduğuna dikkat çeken Öztürk, ?4 tane 5 yıldızlı 1 tane 4 yıldızlı 6-7 tane de apart otelleri var. Bunların toplam yatak kapasitesi 4 bin 500? Burasının en boş olduğu dönemlerde yüzde 80-85 doluluk oranı var. Ben bunlara inanmadım ve emniyet kayıtlarına baktırdım. Gerçekten de söylenilenler doğru. Ama buradaki suyun hiçbir vasfı ve özelliği yok. Sobada kaynattığınız suyla aynı. İlimizdeki kaplıcalar gibi değil. Biz Kozaklı´daki işi neden Kangal´da yapamıyoruz? Biz problemleri ortaya koyuyoruz. Bu problemleri çözecek yegâne güç de valiliktir? diye konuştu.

?İLİMİZDE YANLIŞ

YATIRIMLAR YAPILDI?

Şuanda Sivas´ın bütün ilçelerinde kilitli parke taşı uygulaması yapıldığını belirten Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, ?Batıdaki bölgelerde artık insanlar kilitli parke taşlarını ahırlara yapıyorlar. Bizim ilimiz için söylüyorum. Devlet bizim ilimizdeki yanlış yatırımlara ayırdığı bütçeyi kırsaldaki sorunlara ayırsaydı, bugün Sivas´ta vasıflı, nitelikli ve niteliksiz nüfusumuz farklı olurdu? dedi.

Öztürk şunları kaydetti:

?Şöyle bir göç yapımız var. Durumu köyde çok iyi olan ilçeye geliyor. Durumu ilçede iyi olan il merkezine gidiyor. Daha da iyi olan ise büyükşehirlere gidiyor. Bugün Sivas´ta Ticaret ve Sanayi Odası´ndan, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarından, sendikalarından herkesin Sivas´ı sırt üstü bir yere vurup oradan yeniden kalkması lazım. Biz Allah´ın rızasını kazanmak için çalışırsak, Allah o işin bereketini veriyor. Ben Kangal´da işimi samimi yapıyorum. Allah rızası için yapıyorum. Buradaki insanların duasını alıyorum. Yaradan da bana kanatlı kapıları açıyor ve bir o kadar da bereketlendiriyor. Ben bugün Belediye´ye ait gayrimenkulleri nakde çeviriyim. Bugün Kangal Belediyesi´nin 250 milyon parası var. Yerel yönetim ne kadar güçlü olursa o bölge o kadar kalkınır. Biz genelde bardaktaki boş tarafa bakıyoruz. İlin de ilçelerin de biraz da dolu taraflarına bakmamız lazım.?

?HİZAYA GELMEMİZ

GEREKİYOR?

Sivas´ın daha ileriye gitmesi için herkesin kendine gelmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, ?Başta Belediyeler olarak bizlerin bir hizaya gelmesi lazım. Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının hizaya gelmesi lazım. Temsil ettiği topluluğun derdiyle dertlenip, ne yapabiliriz diye ortak kararla konuşmalıyız. Sivil Toplum Kuruluşu deriz ama bunların ne kadar sivil oldukları ya da içerisinde ne kadar toplumun olduğu tartışmaya açıktır? dedi.

Eleştiriye önce kendisinden başlayan Öztürk, ?Kangal insanının temsil edildiği makam Belediyedir. Yani Kangallı hemşerilerimi ben temsil ediyorum ve şunu da söylüyorum. Kangal hak ettiği yerde değil. Bunun en baştaki müsebbibi de benim. Bugün bu koltukta ben oturuyorsam, bunun sorumlusu benim. Saydığımız tüm projelerimizi hayata geçirdiğimiz zaman bu çalışmalar zaten nüfusa da yansıyacaktır. Nüfus arttığında ekonomik güç ile alım gücü yükseliyor. O zaman vatandaşlarımız da kaliteli hizmetler isteyecekler? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!