Kültürel ve Sosyal Faaliyetler Yazın Da Sürecek
ADEM NALBANT
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Özaydın burada 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı içerisinde belediye olarak yürütülen faaliyetleri değerlendirdi ve yaz ayında öğrencilere yönelik yapılacak çalışmaları aktardı. Toplantıda Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstü de hazır bulundu.
Belediye Başkan Yardımcısı Özaydın yaptığı açıklamada 2015 yılında özellikle işitme engelliler ve diğer engelliler ile ilgili çok önemli programlar yaptıklarını hatırlatarak, 'İşitme engellilere hizmet olması bakımından 1000'in üzerinde kardeşimiz sertifika aldı. Bu bizim için çok önemli bir başarıydı" dedi.
Tiyatro konusunda da vatandaşlara güzel gösteriler izletme imkanı sağladıklarını ifade eden Özaydın ayrıca 'Sivas'ın değerlerini sanat adamlarını Zaralı Halil Söyler gibi Aşık Ruhsati gibi değerleri sizlerle paylaştık. Bu değerlerimizle ilgili sempozyumlar yaptık. Yine Kadı Burhanettin, Şems-i Sivasi gibi değerlerimizle ilgili sempozyumlar yapmak suretiyle Sivas halkına kültür anlamında altın çağını yaşattık diyebilirim" diye konuştu.
Ramazan etkinliklerinin de sürdüğünü bildiren Özayın son olarak bugün Bedirhan Gökçe ve ünlü Kuran-ı Kerim hocası ve hafız Fatih Çolak'ı Sivas'ta ağırlayacaklarını kaydetti.
3 MAHALLEYE KÜLTÜR MERKEZLERİ AÇILACAK
Kültür merkezlerinde 52'si Fidan Yazıcıoğlu, 11'i Yenişehir Kültür Merkezi, 12 branş İhramcızade Kültür Merkezi ve 5 branş da Mehmet Akif Ersoy Hanımlar Kültür Merkezi olmak üzere 80 branşta erkek ve kadınlara yönelik kursların olduğunu belirten Ahmet Özaydın, 'Başarıyla bitirenlere sertifikalarını verdik. Yaklaşık 3 bin kursiyerimiz bundan faydalandı. Ama müracaatımız 5 bine yakındı ama imkanlar bu kadar olduğu için müracaatların tamamını değerlendiremedik. İnşallah önümüzdeki sene yeni hanımlar kültür merkezleri açacağız. Tuzlugöl, Şeyh Şamil ve Bahtiyarbostan Mahallelerimizde hizmet vererek bu sayıyı 4 bine çıkaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Yaz etkinliklerine de değinen Belediye Başkan Yardımcısı Özaydın, şunları söyledi:
'6-12 yaş grubuna 'Sanat Atölyesi' çalışmamız olacak. 15 yaş ve üzeri gruba 'Temel Bilgisayar Kullanımı ve İşletme Kursu' verilecek. 13 yaş üzeri herkesin katılabileceği 'Öğrenmeyi Seviyorum' projemizi hayata geçireceğiz. 7-14 ve 15-25 yaş grubu için 'Kuran Öğreniyorum' kursuyla hizmet edeceğiz. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Bir de 'Dart' kursumuz olacak."
Özaydın'ın ardından yaz kurslarının detaylarıyla ilgili Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dağüstü söz aldı. Dağüstü kursların 18 Temmuz itibariyle başlayacağını dile getirerek, 'Sanat Atölyemizde atık materyaller ve boya malzemeleriyle çocuklarımızın sanatsal anlamda kendilerini geliştirmelerine, ortaya bir ürün çıkarmalarına yardımcı olmak ve çocukların iyi zaman geçirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Anlayarak hızlı okuma ve dikkat geliştirme kursu var. Bu kursumuz uzun zamandır devam ediyordu. Çok rağbet gören bir kurslarımızdan bir tanesiydi. Biz bunu 'Öğrenmeyi Seviyorum' projesi kapsamında gerçekleştireceğiz. Bu kursumuz 01-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Yine Kuran-ı Kerim kursumuz var. Talep oldu ve kız çocukları ile bayanlara yönelik bir kurs vereceğiz. Bu kursumuz da 18 Temmuzda başlayıp 31 Ağustosta sona erecek. Bilgisayar kursumuzu da yaz ayı etkinlikleri içerisine dahil ettik. Ve son olarak Dart kursumuz var. Müdürlük olarak ilk kez açıyoruz. Burada gençlerin kendilerini el becerilerini ve odaklanma yetilerini geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Kursların ücretsiz olacağına dikkat çeken Ahmet Dağüstü, kurs bitiminde öğrencilere katılım belgesi verileceğini de ifade ederek müracaatların www.sivasfykm.com adresinden yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak:Haber Merkezi

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.