Kurallara uymayan yandı! Sivas’ta ehliyetler tek tek toplandı
Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 13-19 Şubat tarihlerini kapsayan haftada gerçekleştirilen trafik uygulamalarında 14 bin 334 araç ve sürücüsü denetlendi.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde trafik güvenliğinin artırılması amacıyla yürütülen çalışmalarda çeşitli ihlallere yönelik denetimler sürdürüldü. Bu kapsamda, halkın huzur ve istirahatini bozan araçlara yönelik uygulamalarda 136 araç ve sürücüsüne işlem yapıldı.
Otogar noktasında emniyet kemeri kullanımına yönelik bilgilendirme faaliyetlerinde ise 117 sürücü ile bin 475 yolcuya bilgilendirme yapıldı. Kış lastiği denetimlerinde 4 bin 299 araç kontrol edildi.
Denetimlerde yasal limit üzerinde alkollü araç kullandığı tespit edilen 12 sürücü hakkında işlem uygulanırken, trafik kurallarına uymadığı belirlenen 21 sürücünün ehliyetine el konuldu. Bu sürücülerden 18’inin belgesinin geçici, 3’ünün ise daimi olarak geri alındığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik uygulamaların Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde aralıksız sürdürüleceğini kaydedildi.
Kaynak:Elif Elmalı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.