USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"MAHALLEMİZE ASFALT İSTİYORUZ?

"MAHALLEMİZE ASFALT İSTİYORUZ?

07-08-2017 05:00
Google News


MUHAMMED DEMİR


"SİVAS´IN EN ESKİ MUHTARI BENİM"

-1938 Elbeyli yöresinin Karalı köyünde doğdum. Askerliğimi yaptıktan sonra, 1960 yılında Sivas´a gelip Altuntabak Mahallesine yerleştim. O zamandan beri buradayım. 25 yıl Sümerbank´ta çalıştım ve emekli oldum. 7 kızım 1 oğlum var. 1982 yılında muhtar oldum ve 33 yıldır Altuntabak mahallesinde muhtarlık yapıyorum. Sivas´ın en uzun süre görevde olan ve en yaşlı muhtarı benim. Sivas´taki muhtarlar arasında benden yaşlı olan da, benden tecrübeli olan da yok?



















-Mahallemizde 6 cadde, 21 tane de sokak var. Nüfusumuz 8-9 bin arası ve seçmen sayımız da 5 bin civarında. Mahallemizde resmi kurum olarak sadece Rasathane var. 3 cami, 4 tane çeşme, 1 tane de parkımız mevcut. Fakat parkımız çok küçük. Bizim mahallede her yer herkesin tapulu malı olduğu için genişletilemiyor da. Altuntabak´ta okul da yok ama yakın okullar olduğundan dolayı sorun olmuyor. Mahallede konaklama yeri noktasında da eksiğimiz var. Misafirhane tarzı bir şey yapılsa kötü mü olur? Ama yer olmadığı için, kimsenin de elinden tapulu arazisini alamayacağımızdan, bu projeler olmuyor. Altuntabak ve Necip Fazıl Kısakürek Caddelerinden iki tane de otobüs hattı geçiyor. Bu caddeler mahallenin merkezi yerlerinde olduğu için, mahalleye ulaşım da kolay oluyor.

"KALDIRIMLARIMIZ,TİMURBOĞA´DAN KALMA"

-Elimizden geldiği kadar; mahallenin lamba, elektrik direği, kanalizasyon sorunları gibi eksikliklerini gideriyoruz. Şu anda da kaldırım çalışmaları devam ediyor. Mahallemizin en büyük problemi bence asfalt... Benim mahalleye 30 yıldır asfalt girmedi. Aldığım bilgilere göre, devam eden kaldırım çalışmaları bittikten sonra mahallemize komple asfalt yapılacak. 30 yıldan beri mahalleye hep parça asfalt yapılmış, hiç tam asfalt çalışması olmamış. Kaldırımlarımız da en son eski Belediye Başkanı Bekir Timurboğa zamanında yapılmıştı. O zamandan beri kaldırım çalışması da yapılmadı. Şimdi o kaldırımlar sökülüp yenileri yapılıyor.

-Kaldırımlar yenilenirken, engelli vatandaşların da kullanabilecekleri şekilde yapılmıyor. Aynı eski düzendekine benzer, engelli yürüme yollarının olmadığı kaldırımlar yapılıyor. Bu da engelli vatandaşlarımızın sorun yaşamalarına neden oluyor. Engelli vatandaşlarımız mahallemizde sayı olarak çok az. Ama tek bir birey dahi olsa, onun da bu toplumun parçası olarak rahat yaşamasını sağlamak devletin asli görevleri arasında bulunuyor. Onun içindir ki bir çalışma yapılacağı zaman onların da hesap edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

-Örneğin okul yaptırmak için uğraştık ama olmadı. Rasathanenin yerine park yapılacaktı, onun için girişimlerimiz oldu ama onu da yaptıramadık. Alanın ancak yarısı verilebilir dediler, o da yeterli olmayacağı için proje kaldı.  Eski stadyumun yerine park yapılacağı ve orası da hemen mahallemizin bitiminde olduğu için idare edersiniz denildi böylelikle rasathanenin yeri elimizden alındı. Bu noktada da bir engelle karşılaştık.

"GENÇLERİN SPOR YAPABİLECEKLERİ
BİR METREKARE YER YOK"

-Mahallemizdeki sosyal alanlar yeterli değil.  Kütüphane yok, güzel ve büyük bir park yok, misafirhane yok, gençlerin spor yapabilecekleri bir metrekare yerimiz dahi yok. Yani 9 bin nüfuslu olan bir mahalledeki gençler ve çocuklar için alanlar yok. Yaptırmaya kalksak yerimiz de yok. Belediyeye bunun için her gittiğimizde, bize her defasında ´yer bulun yapalım´ diyorlar. Devletin mahallemiz içinde tapulu yeri bulunmadığı için bu gibi alanlar yapılamıyor.

"MUHTAR MAHALLE HALKIYLA BİRLİKTE
HAREKET ETMELİ Kİ AYAKTA KALSIN"

-İmkân dâhilinde önce azalarla görüşüyoruz. Büyük bir iş olduğu zaman, mahalleyi gezmemiz gerektiğinde onlarla birlikte çalışıyoruz. Toplu hareket etmemiz gereken işler olduğu zamanlarda da mahallenin hatırı sayılan kişilerini yanıma alıp beraber bir şeyler yaptığımız oluyor. Örneğin cenaze, yemek davetleri ve düğün gibi yerlere de beraber gidiyoruz. Zaten bir muhtar mahalleliyle iş birliği yapmazsa ayakta durması mümkün değildir.

-Öncelikle Valimiz Sayın Davut Gül´ün bir benzeri olmadığını söylemek istiyorum. Her defasında ´Muhtarlara her zaman kapım açık... Bir işiniz olduğunda gelin´ diyebiliyor. Benim şimdiye kadar bir işim düşmemiş olsa da, bu desteğin varlığını bilmek güzel. Bizim Valilikten ziyade Belediye ile işlerimiz oluyor. Her gün her saat irtibat halinde olmamız gerekebiliyor. Mahallede su boruları patlıyor, kanalizasyon problemleri oluyor, otobüslerin çalışmadığı oluyor. Bunların halledilmesi noktasında Belediye ile her zaman iş birliği içerisindeyiz. Yeri geliyor Belediyeye açtığımız bir telefon neticesinde mahallenin işlerini yaptırabiliyoruz, gitmemize bile gerek kalmıyor bazen.

"CUMHURBAŞKANMIZ
BAMBAŞKA BİR ADAM"

-Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bambaşka bir adam. Ben 30 seneden fazladır muhtarım. Muhtarları eskiden kimse tanımıyordu. Cumhurbaşkanımız, muhtarları; emniyet müdürüne, valiye, belediye başkanına tanıttı. Onun sayesinde hepsi tanır oldu. En eski ve en tecrübeli muhtar olarak ben Vali´nin muhtarlara iftar yemeği verdiğini hayatımda görmedim. Bizim bu şekilde bir öneme kavuşmamız ve tanınmamız, Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu kıymettendir.  


-Derneğin çalışmalarından ve yapılan aktivitelerden, ben ve diğer muhtar arkadaşlarım oldukça memnunuz. Mahallelerin sorunlarıyla ilgilenen biz muhtarların; sorunlarını çözebilecekleri, dayanışma içinde olacakları bir yer yoktu. Federasyon ve konfederasyona bağlı olan derneğimiz bize bu imkânı sağladı. Birlikte hareket etmemizin yolunu açarak elimizi güçlendirdi. Zaman zaman yaptığımız sosyal etkinlik ve gezilerle de, arkadaşlarımızın yoğun çalışma tempoları arasında az da olsa dinlenmelerini sağlıyor. Bu anlamda dernek başkanımıza ve yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum.

"MEMLEKETİMİZİN HALİ İYİYE GİDİYOR"

Eskiden her şey daha zordu. Bizler yağ almak için, şeker almak için, evi aydınlatacak lambaya yakacak bulmak için saatlerce sırada beklerdik. Her zaman da alamazdık istediğimizi. Üretim faaliyetleri değişti, imkânlar arttı, hayat standartları yükseldi. Allah´a şükür memleketimizin hali iyiye gidiyor. Gençler çalışsınlar üretsinler, memleketin kalkınmasına yardımcı olsunlar. İleriye gidebilmemiz için çalışmamız şart. El birliğiyle daha ileriye gideceğiz İnşallah.
İrade Gazetesi olarak böyle bir köşe yapmanız, bizlerin seslerimizi duyurmamız açısından önemli ve faydalı. Gazetenize ve siz basın mensubu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

/resimler/2017-8/5/1533285741886.jpg

/resimler/2017-8/5/1533515273476.jpg

/resimler/2017-8/5/1536100432460.jpg

/resimler/2017-8/5/1536276213951.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!