Milyonlarca memur ve işçiyi ilgilendiren kritik zirve!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ekim ayında çalışma hayatını ve kamu personel rejimini yakından ilgilendiren iki stratejik istişare toplantısına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında gerçekleştirilecek zirvelerde; işçi, işveren ve kamu görevlileri sendikalarının temsilcileri bir araya gelecek.
Zirvenin ilk durağı: Yeni çalışma yöntemleri ve esnek model
Mesainin ilk ayağını oluşturan Üçlü Danışma Kurulu, 6 Ekim Salı günü toplanacak. "Çalışma Hayatında Yeni Çalışma Yöntemleri" ana gündem maddesiyle düzenlenecek kritik toplantıya; işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK, işveren tarafını temsilen ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) katılacak.
Toplantıda; dijitalleşme, uzaktan çalışma ve esnek mesai gibi değişen küresel koşullar karşısında ortaya çıkan yeni çalışma modelleri detaylıca değerlendirilecek. Üçlü Danışma Kurulu en son 9 Ekim 2025 tarihinde "Sendikal Örgütlenmenin Yaygınlaştırılması" gündemiyle bir araya gelmişti.
Kamu personel sistemi 8 Ekim’de masaya yatırılacak
Ekim ayındaki ikinci önemli buluşma ise kamu çalışanlarını ilgilendiriyor. Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), Bakan Işıkhan başkanlığında 8 Ekim Perşembe günü Bakanlıktaki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda bir araya gelecek.
"Kamu Personel Sistemine İlişkin Düzenleme İhtiyacı Bulunan Hususlar" gündemli toplantıda, kamu bürokrasisi ve memur mevzuatında güncellenmesi gereken konular ile sendikaların talepleri görüşülecek. KPDK, son olarak 22 Nisan 2026'da 4688 Sayılı Kanun'un gözden geçirilmesi gündemiyle toplanmıştı.
Kaynak:Anadolu Ajansı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.