Hayrullah AĞKAŞ
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya ilinde 2 bin 500 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen 2017 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Turnuvası´na Sivas´tan 23 sporcu ile katılarak sporcuların tamamı turnuvayı tamamladı.
Sivas Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü sporcuları, antrenörlerinden aldıkları eğitimlerle tecrübelerini turnuva alanında göstererek önemli başarılar elde edip yeni deneyimler kazandı.
12 yaş kategorisinde sporcu Yusuf Batın Yağcı 9 maçta 2 beraberlik 7 galibiyet ile 8 puan alarak 1. ile eş puanlı Türkiye 2.si olmayı başardı. Turnuvanın birincisi olan rakibini de yenerek sadece averaj farkıyla 2. olması bizleri ilimizi gururlandırdı.
Sivas Varyant Satranç Kulübü´nden yapılan yazılı açıklamada 2017 Türkiye Yaş Grupları Satranç Turnuvası hakkında şu ifadelere yer verildi:
Yıldızlar kategorisinde kulübümüz sporcusu olan Biyçe Korkmaz ilk 3 şansını son maça kadar taşıyıp 13 yaş kızlar kategorisinde Türkiye 6.sı olarak milli takım havuzuna girmeye hak kazandı.10 yaş kategorisinde yarışan 2015 ve 2016 yıllarında milli takım sporcusu olan öğrencimiz Giray Kaan Durukan hiç yenilmeden 9 maçta 7 puan alarak ilk 12´nin milli takım havuzuna girmeyi hak ettiği bu kategoride son turlardaki şansız sonuçlar sebebiyle turnuvayı 13. olarak tamamlayıp milli takım havuzunu kıl payı kaçırdı. 2016 yılında milli takım sporcusu olan Oğuz Kaan Gürer 8 yaş kategorisinde 6,5 puan alarak milli takımı yarım puan ile kaçırdı.11 yaş kategorisinde yarışan sporcumuz Furkan Enes Ay 9 maçta 6 puan alarak milli takım havuzunu 1 puan ile kaçırmıştır.
Sporcularımızın yetiştirilmesinde yoğun emek harcayan antrenörlerimize, (Sezer Azgın, Adem Yıldırım) sporcularımıza, velilerine, Türkiye Satranç Federasyonu ve temsilcilerine, Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüz Salim Kılıç ve ekibine, Kıvanç Haznedaroğlu´na, Antalya ilinde bizlere yardımcı olan Antrenör İhsan Kılıç´a, turnuvada görev alan milli hakem Selçuk Ulusoy ve emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.
Hayatın küçük bir modeli olan satranç, mücadele yönetimi, yönetim becerisi ve yönetim sanatıdır. Satranç bireyin yeteneklerini açığa çıkararak hedefe yönelik hızlı ve doğru kararlar almasında, yeni dostluklar kurmayı sağlamasında ve bireye sosyal bir kimlik kazandırmasında etkili olduğundan gelecek dönemlerde daha fazla katılım ile daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.
700 bin lisanslı sporcusu olan satranç camiasının Anadolu kenti olan Sivas´ta bizler de bu camianın küçük bir parçasıyız. Küçücük bütçelerle kalbi büyük, zihni berrak geleceğin teminatçısı gençlerimizi yarınlara hazırlıyoruz. Çocuklarımızın satranç sporu ile ilgilenmelerini sağlayarak sorgulayan, araştıran, düşünen, hızlı ve doğru kararlar alabilen sosyal bilinçli bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlayabiliriz.
Kulübümüz altyapısı ve donanımı 5-18 yaş çocuklar için başlangıç, orta ve ileri düzey satranç eğitimi vermeye uygundur. Çocuklarımıza farkındalık ve farklı bakışlar kazandırmak adına Varyant Gençlik Ailesi olarak velilerimiz ve çocuklarımızla tanışmak için sabırsızlıkla bekliyoruz.