USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Miraç Kandili Zulüm Altındaki Kardeşlerimizin Kurtuluşuna Vesile Olsun

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Altunkaya mesajında, “Yüce Rabbimiz, Miraç gecemizi Gazze’deki kardeşlerimiz ve 6 Şubat 2023 depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında türlü zulümlere maruz kalan kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile eylesin” dedi.

Miraç Kandili Zulüm Altındaki Kardeşlerimizin Kurtuluşuna Vesile Olsun
05-02-2024 10:11
SİVAS
Google News

Erdem TAHILLIOĞLU

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, yarın idrak edilecek Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüm insanlığı sevgi, barış ve ebedî ahiret mutluluğuna davet eden İslâm’ın  dünya ve ahiret dengesi üzerine bina edildiğini belirten Altunkaya, “Fıtrata uygun ve adalet mefhumunun hayatla buluştuğu bir yaşam serüveni için tevhîd ilkesini öncelemiştir. Bir başka ifadeyle Allah Teâlâ’dan başka ilah olmadığına, Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) O’nun kulu ve Resûlü olduğuna iman etmek, İslâm’ın, insanın hayatına yön veren inanç, ibadet ve ahlâkî değerlerinin temelini oluşturmaktadır. İslam, muhataplarından bu temel ilkeyi kulluğun göstergesi olan salih amellerle tezyin etmeyi ve imanın gereği olan amel ve güzel ahlâk ilkeleri ile hayata anlama katmayı istemiştir. Allah Teâlâ’ya teslimiyetin en güzel göstergesi olarak da kişinin beden sağlığı ve rûhî olgunluğa ulaşarak kullukta zirveyi yakalayabilmesi için namaz ibadetini emretmiştir. Namaz, günlük telaş içerisinde en az beş defa hayatın debdebesine dur deyip Hakk’ın huzuruna vararak gönlü sükûna erdirmeyi ve dünyayı ahiretin tarlası olarak görüp kâinatı Hakk’ın tecellîsi olarak temaşa etmeyi sağlayan bir yöneliştir. Namaz, Hz. Peygamber’in (sav) sevincini, üzüntüsünü, darlık ve bolluğunu, kolay ve zor süreçlerini kısaca her hâlini Rabbimize arz ettiği bir arınma sürecidir. Namaz, diğer ibadetlerimiz ve ahlâkî olgunluğumuz için kulluğumuzu hücrelerimize kadar hissetmemize vesîle olan bir tevhîd eylemidir. Namazla mümin acziyetini fark eder ve her şeyin yaratıcısı Hakk Teâlâ’nın huzurunda bulunmanın mânevî hazzı ile hayata vahyin penceresinden bakmayı başarır. Bütün semâvî dinlerin ortak ibadeti olan namaz, bugünkü haliyle Miraç gecesi Efendimiz’e (sav) farz kılınmıştır. Eşi Hz. Hatice’yi (r. anha) ve destekçisi olan amcası Ebû Tâlib’i kaybetmenin hüznü içerisinde olan Efendimiz’i (sav), yüce Rabbimiz, Miraç gecesi huzuruna kabul ederek teselli etmiş ve müminleri namazla teselli bulmaları konusunda kendisine sığınmaya yönlendirmiştir” dedi.

Madde ve lüksün, yüksek insani ve İslâmî değerlerin önüne geçirilmeye çalışıldığı günümüzde namazın daralan gönüllere ve çıkış arayan ruhlara bir sığınak olduğunu belirten Altunkaya, “Hz. Peygamber’in (sav) Kâbe-i Muazzama’dan başlayıp Kudüs’ten, Mescid-i Aksa’dan semalara uzanan Miraç yolculuğu tevhîdin sembolü olan Kâbe-i Muaazzama ve tevhîd erleri nice peygamberlerin ayak izlerini ve dokunuşlarını barındıran Mescid-i Aksâ’nın mü’minler açısından ne kadar değerli olduğunu göstermektedir. Maalesef kadîm zamanlardan bu yana Mescid-i Aksâ’nın bağrında olduğu Kudüs ve kardeş şehri Gazze başta olmak üzere İslam dünyası günümüzde de tevhîd inancının ve Hakk’a kul olma gayretinin bedelini ağır bir şekilde ödemeye devam etmektedir. Masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar, herhangi bir ayrıma tâbi tutulmaksızın bir soykırıma maruz bırakılmaktadır. Birçok peygamber ile uyarılan İsrailoğullarının sebep olduğu bu insanlık dışı uygulama, sadece müminlerin değil tüm insanlığın vicdanını sızlatmaktadır. Miraç gecesi vesilesiyle, hastanelerin dahi bombalandığı ve insanlığımızdan utanmamıza sebep olan nice vahşetlerin yaşandığı Gazze’deki kardeşlerimizin acısını bir kere daha paylaşıyor, onların maddî ve manevi anlamda kurtuluşları için tüm müminleri ellerinden gelen ne varsa yapamaya davet ediyorum. Yüce Rabbimiz, Miraç gecemizi Gazze’deki kardeşlerimiz ve 6 Şubat 2023 depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında türlü zulümlere maruz kalan kardeşlerimizin kurtuluşuna, ümmet-i Muhammed’in (sav) birlik ve dirliğine, uyuyan gönüllerin uyanmasına, hayata vahyin penceresinden bakmaya, dünya ve ahiret huzuruna vesile eylesin.  Bu vesileyle 6 Şubat 2023 tarihinde  yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına sağlık ve afiyetler diliyor, Cenab-ı Allah, semavi ve arazi, görünür görünmez, tüm afet ve felaketlerden milletimizi ve Ümmet-i Muhammed'i muhafaza eylesin. Miraç kandilimiz mübarek olsun” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!