USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mor Menekşeler Sivas’ta Görüşürüz

UEFA Konferans Ligi son 16 turu maçında temsilcimiz Demir Grup Sivasspor, deplasmanda İtalya devi Fiorentina’ya 1-0 mağlup oldu. Bu maçın rövanşı 16 Mart Perşembe günü Sivas'ta oynanacak.

Mor Menekşeler Sivas’ta Görüşürüz
10-03-2023 11:54
SİVAS
Google News

OĞUZHAN SARZEP

UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Demir Grup Sivasspor, deplasmanda İtalyan ekibi Fiorentina'ya konuk oldu. Artemio Franchi Stadı'nda oynanan mücadeleyi Fiorentina 1-0 kazandı.

İlk yarısı golsüz biten karşılaşmada temsilcimiz Sivasspor, oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek maça başladı. Özellikle sol kanattan gelen ataklar Sivasspor kalesinde ilk yarıda zor anlar yaşatsa da mücadelenin ilk 45 dakikası golsüz sonuçlandı.

İkinci yarıda Sivasspor, zorlu deplasmanda Gradel ve Leke James'in oyuna girmesiyle hareket kazanmak istemesine rağmen Fiorentina oyun üstünlüğünü temsilcimize bırakmadı. Dakikalar 69'u gösterdiğinde ise yaşanan karabol pozisyonunda top önünde kalan Barak, topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Golün ardından Sivasspor hızlı hücumlarla gol bulmaya çalışsa da Fiorentina ev sahibi olmanın verdiği avantajla oyun üstünlüğünü bırakmadı ve mücadeleyi galibiyetle kapattı.

RÖVANŞ HAFTAYA

İki ekip, 16 Mart Perşembe günü Sivas’ta oynanacak rövanş mücadelesinde tekrar bir araya gelecek. Sivas 4 Eylül Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 20.45’te başlayacak.

GRADEL KIZARDI!

Müsabakanın 90+4. dakikasında kırmızı-beyazlıların tecrübeli futbolcusu Max Gradel, kırmızı kart gördü. İleride presle topu kapmak isteyen Gradel, rakibine yaptığı müdahale sonrası hakem Enea Jorgji tarafından direkt kırmızı kartla cezalandırıldı ve Gradel oyun dışı kaldı. Fildişi Sahilli oyuncu, rövanş maçında görev alamayacak.

RIZA ÇALIMBAY’IN KADRO TERCİHİ

Fiorentina’ya konuk olan Sivasspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, ilk 11’de Gradel yerine Murat Paluli’ye şans verdi. Çalımbay, son oynadıkları ve Spor Toto Süper Lig’de 4-3 yenildikleri Fatih Karagümrük maçının ilk 11’ine göre Fiorentina karşısında bir değişiklik yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı, Fatih Karagümrük maçında ilk 11 başlattığı Gradel’i yedek soyundururken, yerine Murat Paluli’yi oynattı.

GURBETÇİ SİVASLILAR DESTEKLEDİ

Türkiye’den ve Avrupa’nın farklı kentlerinden gelen yaklaşık 200 Türk taraftar da açtıkları Türk bayraklarıyla Sivasspor’a tribünden destek verdi. Sivasspor taraftarları, Türkiye’deki deprem felaketi karşısında gösterdiği dayanışma sebebiyle İtalyanca “İtalya’ya desteği ve dayanışması için teşekkür ederiz” yazılı pankart açtı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!