Müftülük Mevlit Okuttu

Müftülük Mevlit Okuttu
Müftülük Mevlit Okuttu


Hayrullah AĞKAŞ

Sivas İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Ulu Caminde mevlit programı düzenlendi.
Programda; vefat eden din görevlileri ile camilerin ve Kur´an kurslarının inşasında ve tadilatında hayırda bulunan hayırseverlerin ruhları için Kur´an-ı Kerim okundu, dua edildi.
İl Müftü Vekili Ünal Tan, camilerin sadece namaz kılınan mekanlar değil ilim, eğitim ve irşat müesseseleri olduğunu ifade ederek, Camilerimizde başta hutbe ve vaazlar olmak üzere Kur´an-ı Kerim öğretimi, fıkıh, tefsir ve siyer dersleri yapılmaktadır. Tarih boyunca da camilerimiz hep ilim, eğitim ve irşat müessesesi olmuştur. Bu manada Rabbimiz bizleri camilere hizmetten ayrı bırakmasın. Camilere hizmet edip de ahirete irtihal eden hocalarımıza da Rabbim rahmetiyle muamele etsin dedi.
Programda Müftü Yardımcısı Harun Özkan, vefat eden din görevlileri ve hayırseverlerin ruhları için okunan Kur´an-ı Kerim´in duasını yaptı.

Daha sonra, Ulu Cami bahçesinde meftun bulunan Sivas´ın ilk müftüsü olan Abdurrauf Efendinin kabri başında dua edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.