USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mursi´nin Şehadetinin Şahidiyiz

Mursi´nin Şehadetinin Şahidiyiz

Mursi´nin Şehadetinin Şahidiyiz
19-06-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

AK Parti İl İnsan Hakları Başkanı Gülseren Rüveyda Uçar,  Mısır´ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi´nin mahkeme salonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi nedeniyle parti binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya AK Parti İl Başkan Vekili Yusuf Tanrıverdi ve İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş´ın yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Mursi´nin inandığı dava uğruna ömrünü adayan birisi olduğunu ifade eden AK Parti İl İnsan Hakları Başkanı Uçar, ?Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz´unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. 21. yüzyılın Firavunu Sisi, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam etmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır´da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak; işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir? dedi.

2 bin 357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Mürsi´nin  zalimlerin mahkemesinde şehadete yürüğünü dile getiren Uçar, ?Barbar Sisi´ye karşı dur diyen tek dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´dır. İnancımızın gereği ve liderimizin dik duruşuyla Mısır´da insan haklarının hiçlenmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz. Biz, Mürsi´nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır? diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!