USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Zara Ziraat Odası Başkanı Uyardı: ŞAPA KARŞI AŞI ŞART!

Sivas Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, “İlçemiz kırsalında bazı köylerimizde görülen şap hastalıklarının ardından aşılamanın önemi bir kez daha öne çıktı. Besicilerimizin hastalığa karşı aşılamaya dikkat etmeleri, ihmal etmemeleri çok önemli” dedi.

Zara Ziraat Odası Başkanı Uyardı: ŞAPA KARŞI  AŞI ŞART!
12-02-2024 11:23
SİVAS
Google News

Arife Defne DOĞAN 

Sivas Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kadir Evci, Ziraat Odası Genel Sekreteri Zikri Bedir ile birlikte büyükbaş hayvan üreticisi Ahmet Saçlı’ya ait işletmeyi ziyaret ederek bilgi aldı.

İşletmedeki hayvanların şap ve benzeri hastalıklara karşı aşılamaların yapılmasından dolayı teşekkür eden Başkan Şimşek, “İlçemiz kırsalında bazı köylerimizde görülen şap hastalıklarının ardından aşılamanın önemi bir kez daha öne çıktı. Besicilerimizin hastalığa karşı aşılamaya dikkat etmeleri, ihmal etmemeleri çok önemli” dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kadir Evci ise  “Son dönemde görülen Sat-2 serotipi şarbon hastalığına karşı yapılan aşıların koruyucu özelliği olduğunu gözlemledik. Bu sebeple de hastalıktan korkmak yerine hastalıkla aşı yoluyla mücadele etmek gerekir. Tarım ve Orman Bakanlığımız hayvanlardaki şap hastalığına karşı her yıl rutin olarak iki doz uygulanan aşı sayısını bu yıl ilk kez üçe çıkardı. Baskın aşılama olarak nitelendirdiğimiz ilk doz aşının dışında ikinci ve üçüncü aşılarımız normal aşılama olarak adlandırılmaktadır. Asgari 15 gün arayla aşılamalar yapılır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!