Nevruz ateşi Sivas’ta yandı

Nevruz ateşi Sivas’ta yandı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde düzenlenen Nevruz kutlamalarında ateş yakılıp demir dövüldü. Türkiye'de ilk kez bir üniversite etkinliğinde şahin uçurulurken, sanatçı Alperen Kekilli'nin kurtlar eşliğindeki konseri Türk dünyası coşkusunu zirveye taşıdı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Nevruz Kutlama Programı ve Konser Etkinliği”, Türk dünyasının birlik ruhunu kampüse taşıdı. 4 Eylül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül, üniversite yönetimi, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

17132-1495974.jpegNevruz Ateşi Yakıldı, Demir Dövüldü

Kutlamalar, Kültür Merkezi bahçesinde yakılan geleneksel Nevruz ateşiyle başladı. Protokol üyeleri ve öğrencilerin ateş üzerinden atlamasının ardından, Ergenekon’dan çıkışı simgeleyen örste demir dövme ritüeli gerçekleştirildi. Rektör Şengönül ve beraberindekiler, Türk Cumhuriyetlerine özgü el sanatları ve yöresel lezzetlerin sergilendiği stantları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

he616qlxuaaqvuv.jpg

"Nevruz Ortak Bilincin Simgesidir"

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Nevruz’un toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini belirterek, "Geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemeyi hatırlatan bu köklü geleneği gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz" dedi. Merkez Müdürü Öğr. Gör. Kenan Çarboğa ise Nevruz’un Türk dünyası için bir "kimlik bilinci" ve hürriyet meşalesi olduğunu vurguladı.

he616owbsaax-35.jpg Konserde Şahin Uçuruldu

Etkinliğin en dikkat çekici anları ise sahne performanslarında yaşandı. Sanatçı Alperen Kekilli’nin kurtlarla birlikte sahne aldığı konserde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde bir ilk olarak şahin uçurma gösterisi gerçekleştirildi. Türk dünyasından gelen öğrencilerin kendi lehçelerinde yaptıkları kutlamalar ve sergilediği "Kara Yorga" oyunu izleyicilerden büyük alkış topladı. Program, kültürel ritüellerin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak:Ömer Ün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.